Здравейте,
ЗП самоосигуряващо се лице е получило помощ от подмярка 6,1-Стартова помощ за млади земеделски стопани. Подлежи ли на облагане тази помощ с 10% данък? Благодаря!
Здравейте,
искам да си сверя часовника. Лице на трудов договор, което се осигурява на максималния праг е и самоосигуряващ се собственик на фирма на високия процент. Подава Д1 само в клетка 16.4, не дължи осигуровки. Сега има 2 дни болничен. Подаде го и на двете основания. При трудовия договор не пада под максималният праг. Чудя се как да отразя тези 2 дни в Д1 при самоосигуряването. Мисля, че трябва в кл.16 и кл.16.4 да си пиша пълен месец и другите клетки да са празни. Бъркам ли? Благодаря предварително.
Здравейте, питането ми: при попълването на Г2 за фирма без дейност, не се маркира при *Обявени актове нито :*Годишен финансов отчет, нито *Годишен доклад за дейността, права ли съм? Благодаря ви!
Много благодаря! Хубав ден на всички!
""В част І т.2 на декл. чл.55-Декларацията се подава от получателя на дохода, когато....""
При изплатени доходи от граждански договор и наеми на СОЛ, мисля, че попълват тази част и се зачудих как е при дивидента-дали е стандартно част І т.1.
Здравейте, когато ЕООД изплаща дивидент на собственика, който е самоосигуряващо се лице, пак ли в Декларация по чл.55 се попълва в колона 3,ред 2,на част lV?Платец на дохода и данъка си остава фирмата, или се бъркам? Благодаря.
Тази експертка отговаря във някакъв сайт на въпроси, но в момента изключих за сайта. Прочетох изпратената тема за д1 и д6, тълкуват го само за последните два случая, че се отнася пояснението за дата 31.12., но аз не съм сигурна за себе си.
Съгласно указанията за попълване на Д6 (т. 18), когато годината, попълнена в т. 9, е преди 2013 г., се попълва датата на последния календарен ден от месеца, посочен в т. 9 - т.е ще посочите дата 31.12.2012.    Това го е писала експерт Елисавета Петрова.
Когато подавах данните за м.11 писах дата 05.12, защото тогава изплатих заплати и осигуровки.
Това само за заплатите за м.12 ли се отнася? За начисляването им имам предвид.
Това само за заплатите за м.12 ли се отнася? За начисляването им имам предвид.
Декларация образец № 6 за 2012г.се подава
от работодателите не по-късно от последния работен ден на календарния месец, през който са били дължими осигурителните вноски, вноските за фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" и данъкът по чл. 42 ЗДДФЛ; А осиг. вноски стават дължими при изплащане на заплатите, а не при начисляване. Нали така?
и до 1 ден от плащането на заплатите и осигуровките подавам д1 и д6
На коя дата да променя датата на начисляване -на 28.12 или някоя от м.01. Та аз всеки месец в края на месеца начислявам заплатите, а ги изплащам заедно с осигуровките до 10-то число на другия месец.
А по повод на Д по чл.55 смятам да направя следното.Имам наем и гр. договор през м. 12.Възнаграждения изплатени към 31.12, данъците ги платих днес, а утре ще ида да подам Декларацията по чл.55, която силно се надявах да я включат в електронното подписване, но за жалост не я открих и ще трябва на място.
Начислени заплатите за м.12.2012г. на 31.12.2012, платени заплати,осигуровки и данъка за м.12 на 09.01.2013г.Какво пиша в кода на Д6 и в дата на плащане? В крайна сметка аз го разбирам, че в код пиша 3/защото към датата на подаване на д6 заплатите ,осигуровките и данъкаса платени/, а на дата пиша 31.12.2012г./защото така пише в Указанията на д6/. Пиша по повод,че имам съмнения.Позната ми казва,че щом не съм изплатила заплатите до края на м.12, се пишело код 2.Това според мен няма логика.Помогнете последно.

Здравейте на всички, опитвам се да изчисля майчинството, но имам малко трудности.Моля помогнете.Казусът е следният: До 06.12.2012г. съм в отпуск за отглеждане на дете до 2год.В момента съм бременна с термин 17.07.2013г. От периода 06.12.2012г. до 45-я ден от раждането на 2-рото дете ще ползвам болнични , заради общо заболяване.Каква база /кои 18 месеца/ ще се вземат при изчисляването на тези болнични, за да мога да си попълня таблицата за изчисляване на майчинството докрай.Благодаря ви предварително.Чакам отговор!