Имам следното питане: Назначен работник от 05.01.2015, роден след 59 година, до момента е имал ДЗПО, а сега иска всичко да се превежда във фонд Пенсии. Трябва ли да попълва някакви декларации и ако е така, къде и какви! Предварително благодаря!
МПС собственост на ЕООД - при пожар изгоря!! Всичко около отписването му от ДМА ми е ясно. Питането ми е - Застрахователя плаща по банковата сметка обезщетение-какви счетоводни статии трябва да съставя???Благодаря Ви предварително!!!!
Моля Ви, ако имате длъжностна характеристика за работник поливач да ми помогнете или да ме насочите,какво точно да пиша в задълженията !!! Благодаря Ви предварително!!!
Здравейте,
Моля за помощ. Българска фирма  регистисрирана по ЗДДС , купува стоки от гръцка фирма нерегистрирана по ЗДДС. Следвали придобиващия т.е българската фирма да начисли ДДС с Протокол , с право на данъчен кредит ли е или не. Стоките не са втора употреба и не са акцизни.
Предварително Ви  благодаря.
А мито!
Благодаря, маме. Велика си!!!!
Пенсионер, работи  на трудов договор, а има и доход от наем 36 лв. За наема ясно,трябва да го декларира, но трябва ли да си вземе и бележка от работодателя, за да декларира и дохода от трудово правоотношение.Благодаря предварително!
Моля да ми отговорите на служебната бележка печат на фирмата изплатил дохода задължителен ли е??????????
Благодаря за отговора,но става въпрос за 2011 г.  Промяната е за 2012 и това спестява много главоболия, но въпроса е как да процедираме за 2011 
Моля за помощ.Наемател съм във вход с 27 апартамента. Помещението е обща собственост. За съжаление нямат домова книга, много от собствениците не живеят в апартаментите си,
а други са в чужбина По договор наема го плащам веднъж годишно и съм внесъл авансово дънъка, но проблема е че няма на кой да издам сметка, служебна бележка и справка за изплатени доходи Посъветвайте ме какво да направя.
Във вход има 27 апартамента и е отдадено помещение под наем/мазе/ Половината от собствениците не живеят във входа ,Домовата книга не съдържа информация за всички, на кой  ще се издаде служебна бележка за дохода след внесен авансов данък от наем