Допуснала съм техн грешка и миналия месеец В декларацията по ДДС за м .08 2023 ,отново съм приспаднала ддс за възстановяване от м.06,2023.Днес го установих и преведох сумата,Не съм имала такъв случай и сега не знам как да постъпя.Моля ,ако някое е имал такъв случай да сподели.
А какво представлява анкетата която искат да се попълни в НОИ?
Здравейте,какво проверяват от НОИ във връзка с прекратен трудов договор след два месеца ,във връзка с получаване на обезщетение за безработица?
Ама трябва да се брои и днешния ден,и тогава понеделник ще е четвърти ден
Ако трудовия договор е сключен днес/петък/,може ли да се регистрира в понеделник,Тоест събота и неделя трябва ли да се броят в тридневния срок?
ЗА първи път имам ВОП.Плащането ми е на 31.01.2023,но стоката не е получена и сега се обърках кога да включа протокола за начисляване на ДДС в дневниците,
Дали сега в януари или да изчакам да получа стоката и фактурата.
ддс за 12.2016 ще се покрие на 31.12.2022 ,и  ддс за 01-11,2017 също нали
Как изчислявате давностния срок за задължение по ддс? Пак от 01.01 януари на годината,следваща годината   през която е трябвало да се плати или от месеца на който възниква задължението?
Здравейте,
С новите промени  на ЗОПБ, възможно ли е плащанията към един доставчик, за закупуване на стоки ,да бъдат на различни фактури под 10000 лв,или ще се възприеме като плащане на едно и също основание?
Да в програмата има цени  - доставна и продажна
 
Стоките са заведени в счетоводството аналитично по количество и стойност.В магазина са заведени по продажна цена и от там се изписват при продажба.ЩЕ имам ли проблем, ако сега на края на годината ,приложа инвентаризационен опис от магазинската програма и вече в счетоводството да водим стоките само стойностно.До сега са иизписвани от счетоводството съгласно отчети от магазинската програма,но има някои разлики между едните и другите наличности,пък и е много трудоемко и излишно,
И аз се интересувам дали може да се отчитат суми на собственика на ЕТ всеки месец под 10000 лв.Няма ли във връзка с ЗОПБ ,да се счита за плащане на едно основание?
И аз мисля така,но не мога да открия указания за такъв случай!
А получените суми от собственика ,ще се считат ли за плащане на едно основание,ако през месеците  е вземал различни суми под 10000 лв.
Сметка 493 /сметка на собственика/ има дебитно салдо в края на годината,Фирмата е ЕТ.
Може ли в края на годината да закрия остатъка със сметка 122 или задължително трябва с ПКО да отразя ,че са внесени от собственика.Не ми се иска да увеличавам касовата наличност.Става въпрос за 13000 лв
През миналата година заради наводнение поради спукване на тръби на ВИК ,подадохме жалба за обезщетение към застраховател.Ние нямаме застраховка на СМЦ но ВИК дружеството има и ние предявихме претенция,тъй като виновник е ВИК ,Счетоводно все още не съм отразила бракуването на СМЦ и мисля да не правя корекция на ползвания ДДС,тъй като това е брак породен от авария/дано да мине/Сега получих обезщетение от застрахователя и ще го отразя като извънреден приход.За първи път ми е и искам да попитам -за миналата година ли да осчетоводя брака или сега като съм получила обезщетението,Ако може някой да помогне