Здравейте!
Знам,че не му е тук мястото,но имам един въпрос и ако има човек,който се занимава с европейското финансиране, ще бъда много благодарна,ако ми отговори.
Кой нормативен акт на ЕС  засяга създавенето и  ФИНАНСИРАНЕТО на  експертни центрове ?
Но аз съм маркирала,че е самоосигурямащо лице ,защото е внасял авансово вноски В този случай не се ли появява противоречие,като не се попълни справката? Извинете за тъпия въпрос,но  досега не ми се е случвало да попълвам декларация на земеделски производител.
Здравейте!
Бихте ли ми отговорили на един въпрос?
При попълване  декларация на земеделски производител на непреработена продукция,но работещ и по трудов договор ,попълва ли се справката за осигурителния доход? Човекът си е внасял авансово осигуровките като ЗП,има и трудов договор. Благодаря предварително за отговорите!
Ще използвам тази тема, подходяща е за моя въпрос.
Земеделски производител ,който няма доходи от дейноста си ,но е получил субсидия за площ. та,тази субсидия включва ли се в спраката за осигурителния доход?
Здравейте,не можах да открия къде  да пусна  тази  тема  и затова пиша тук! Знам,че не е за  тук ,но искрено се надявам да прочетете това и да ми помогнете.
Имам нужда от нова складова програма,но не съм наясно коя да избера. Ще напиша какво ми е необходимо да прави и ако някой има желание,знае такава и иска да помогне,моля нека пише.
Искам когато се завеждат стоки/материали ,това да става по  количество  и стойност,а не по  цена. Същото важи и за изписването./Това е най-важното условие/
Да могат да се отварят готови документи и да се правят корекции в тях
Да може да изписва на червено.
Да може да се работи и с клавишите,а не само с мишката и да има колкото се може по-малко изскачащи календари.
Не ми трябва да пише фактури,а само стокови разписки
Изобщо-по-опростена и добре работеща .
Благодаря предварително на тези,които ще се отзоват!
Точно за  цитирания от Вас  член става въпрос.Наистина тези дружества са освободени от заплащане на данъци,но не са освободени от подаване на декларация.Въпросът е почти технически. За получените суми трябва да се подаде декларация в двумесечен срок,но когато се отиде на място , ти искат да предоставиш и договор за дарение,който нямаме.
Става наистина някакъв омагьосан кръг.
И си мисля,че няма как никой да не е подавал тази декларация при постъпили дарения без договор.Затова помолих за помощ. Нека някой който е подавал такава декларация за суми събирани по  банков път,чрез разните там бутончета и др и не е разполагал с договор сподели как е постъпил.
Благодаря предварително!
Здравейте!
ЮЛНСЦ регистрирано в обществена полза /става въпрос за пациентска организация/получава дарения по банкова сметка за закупуване на лекарства и консумативи на своите членове.
В много случаи  дори не се знае кой прави дарението, Просто хората превеждат малки суми и дори искат да останат анонимни.
Та ,въпросът ми е  как точно  да се подаде декларация за  получените  дарения ,като  се изисква договор за дарение при самото деклариране.
На този въпрос пред две години така и не успях да получа отговор от служителите в данъчната администрация. Тогава написах официално писмо,където поставих същия въпрос. Отговора,който дойде беше само цитати от закона и пак от там се разбира,че за да се декларират даренията трябва да се предостави договор. но такъв няма.
Моля за помощ тези,които имат такива случаи!
Здравейте! Искам да попитам нещо и дано се намери някой да ми отговори.                                           Имаме  две фактури и протокол за прихващане. Ясно ми е как става това при двустранно счетоводство,но съвсем не ми е ясно как да го оформя при едностранно. Благодаря предварително за отговора!
Здравейте!
Ние сме организация с нестопанска цел регистрирана в частна полза. За нуждите на  болни деца  получаваме дарение от Германия-професионална апаратура/употребявана/. Апаратурата получаваме ние и я предаваме за ползване с протокол  на държавна болница.
Бих искала да зная дали болницата дължи някакъв данък за направеното дарение?
Благодаря предварително!
Това ми е ясно.
 Може би не съм задала правилно въпросът.
 Ако след изтичане на отпуска от 135 дни майката не се яви при работодателя ,за да подаде заявлението той/работодателят/ има ли задължения да я потърси?
Здравейте!
Не успях да намеря това което търсих и затова питам тук.
В кой нормативен акт е записано ,че работодателят е задължен да  даде на майката излязла в отпуск за бременност и раждане заявлението което трябва да попълни ,за да бъде продължен отпускът до 410 дни?
И въобще това задължение на работодателя ли е?
Какво би се случило ,ако майката не потърси работодателя?
Здравейте!
Искам да попитам как точно да попълня Д1  за м 09,2013 година на лице по трудов договор.
Заплата 430 лв. 10 дни в болничен,от тях 3 за сметка на работодател,  10 дни в платен отпуск.
От НАП казват ,че брутния осигурителен доход не е верен. Изчислих го 279,50