Здравейте колеги,искам да Ви попитам следното-имам закупен риболовен капацитет,като нематериален актив ли е правилно да го заведа?
Колеги, имам пусната през м.11 фактура приходна -100% аванс за стока. Стоката обаче няма да пристигне,поради неразбиратество с доставчика. Сега кредитно ли да пусна на тази фактура или да я анулирам. Колебая се, защото КИ е ако се връща стока примерно ,а тук няма такова нещо. Благодаря Ви предварително!
Благодаря ,че се включихте.
Стоката е платена, но плащането си мисля с ордер да го оформя....
Да обясних и,каза че ще се опитва за напред да намира фактури ,но на този етап така стоят нещата.
Колеги,имам клиентка,която си зарежда магазина за дрехи ,но няма почти никакви фактури за покупка.Казва че не и дават.На база стоковите ще заведа стоките ,а в края на годината ще увелича резултата.Правилно и ще постъпя?
Колеги, искам да Ви питам следното.Фирма, получава плащане по една заявка за стоки, които все още не са влезли от Турция. Заедно с това подадох документи за ддс регистрация и мисля че в 5 дневният срок за издаване на фактурата ще излезе регистрацията. Кога е редно да издам фактурата и с ДДС ли да е.Тук се обърках
Да, моя е грешката, неправилно се изразих, за неизползван отпуск.Благодаря Ви, спорен ден.
Колеги ,не съм сигурна в това ,затова искам да попитам.Имам жена назначена от м.09 миналта година в една фирма.Работи седмица и дъщеря и прехвърля майчинстовото.Сега ще напусне.Аз съм длъжна да и изплатя неплатеният отпуск по чл.224 за 2013 и за 2014 нали?
Здравейте,ще имам фирма с онлайн търговия.Пратките ще се носят с куриерска фирма. Сумите от купувача ще се превеждат по банка от тази фирма.В случая, моят клиент-продавача не чука касов бон нали.Иначе би бил двоен приход?
Благодаря Ви,успешен ден!
Не са за отделни обекти ,затова ме притеснява тази гимнастика.Казва че пиши на кочан ,който му е подръка.
Здравейте,може и да е даден отговор на моят въпрос ,но не намирам с търсачката.Клиент ми носи фактури приходни писани от 2 различни кочана.Примерно две от единият ,три от другия,безразборно.Това проблем ли е?
Няма да се използва вече за дейността на фирмата..
Здравейте,имам ДМА,който не е амортизиран напълно,но аз искам да го отпиша.Павилно ли го отписвам от САП и ДАП едновременно?
Работникът има право на парично обещетение за неизползван отпуск,когато е придобил поне 1 пълен месец трудов стаж. Последният се зачита за пълен, ако работникът е изработил най-малко половината от работните дни на месеца.
Благодаря Ви,хубав ден!
Но аз два пъти съм пуснала една и съща сума.Аз не съм сгрешила сумата......обърках се...
Колеги ,без да искам пусна декл.6 с код 8 за месец 05 два пъти.Мисля да подам една 6 -ца с код корекция и стойности 0.Правилно ли разсъждавам?
Благодаря Ви ,хубава вечер!