Нямате никакъв проблем според мен да правите изписването по този начин, все пак нали това е логиката на "среднопретеглената" цена:)
И какво толкова има да се чудите, ако отговаряте на условията за съставител на ГФО?
По този казус има явно много тълкувания и затова и аз се затруднявам.Може би клоня към необлагаем доход от продажба на движимо имущество.Питах и в НАП, там пак един го  тълкува като доход по чл.13, ал.1, т.2, а в НАП от друг град като доход по чл.35.Водещото било дали е еднократен или регулярен акт.Накрая го оставям само със СИС без данък и лицето няма да си го декларира в ГДД, пък каквото стане.То е ясно, че при евентуална проверка ще зависим от на мнението на проверяващия.
Благодаря за отговора, обаче как точно ще я попълня тая СИС като няма да удържам данък.След като пишете, че е облагаем доход, би следвало да се удържа данък.Малко е спорно по точно кой член от ЗДДФЛ е облагаем според мен този доход за самото физическо лице.
Искам да попитам дали при продажба на продукция, собственост на физическо лице, получена като рента, трябва да се извършва данъчно облагане с удържане на данък и съответно издаване на СИС. Физическото лице не е СОЛ и земеделски производител, а фирмата, която купува продукцията (зърно) е ООД.Става дума за еднократна продажба, не за регулярна дейност.
В случая не трябва никаква нотариална заверка, когато лицето се яви лично да подаде уведомлението за упълномощаване.
Глупости на търкалета говорят в НАП.Аз като имам еднократна декл.обр.1 на СОЛ с код 22, подадена от миналата година защо ми висят платените осигуровки на 8.01. като неплатени именно по тази декларация?