Ох, тези лелички в социално току ги удари някаква муха. Не се тормози, направи им наново удостоверението както го исках, да ти се махат от главата. Наред с БТ, това са ми най-неадекватните хора.
Заличаването заличава всички декларации, после подавате редовна.
Доколкото знам, само в системата. Започват преоценка на отхвърлените.
Какво значи по-рано прекратен договор? Какво точно пише в мотивите на НОИ? БЛ е от 02ри, а лицето е прекратено, считано от 03ти, така ли?
Какво се казва в чл. 18, ал. 2?
Според мен вие префактурирате на 20%
Кумулативно трябва да отговаряте на двете условия, освен ако не сте в сектор Туризъм и случайните превози.
След НОИ не се ли жали някъде другаде? Питам, не знам :)
За 15 години трудов стаж съм ползвала 2 пъти по 5 дни болничен. Знам, че нямам право да ме яд на машинациите на хората, ама въпреки това ме е яд...
Договор за търговско представителство и ТД са различни неща. Иначе ФЛ може да бъде работодател, по начина по който и ЮЛ, КТ не прави разлика, освен по данните на страните, които се вписват в ТД.
Ако имате пуснат biss, спрете го.
Във връзка с това https://www.eufunds.bg/bg/opic/node/5855, имам следната чуденка:
Ще има ли ново кандидатстване или ще се разглеждат само вече подадените? Това във връзка с променените условия, че предприятието може да е затруднено към 31.12. Защото със сигурност има много предприятия, която въобще не са кандидатствали изначално, защото не са отговаряли на това условие.
Не знам какво е записано в договора. Може да е записано, че лихвата е еди си колко, без да се упомене, че е за целия период. Затова писах, че си изчислявате спрямо записаното в договора. Колко данък ще дължите не може да ви води изчисленията.
Правилното е да изчислите лихвата, спрямо записаното в договора. Какво общо има плащането на данък в случая?
Не можах да намеря отговор на поставения въпрос, ясно е че не се разпределя пропорционално. При положение, че до 16-то число е осигурен от работодател А на макс 3000 лв и са внесени осигурителни вноски в максимален размер, следва ли работодател Б да внася също осигуровки за месеца или само данък  :good:

Мисля, че получихте 3 пъти отговор...
Иска се, разбира се. В първоначалния пост няма такъв въпрос, така че предполагам че подава търговецът
Декларция по чл. 62а - да, протокол - не.
Таксата може и не, стига да имаш к.к. или д.к., можеш да я наредиш и в сайта.
Много удобно :)
Кое е наемател? ФЛ или ЮЛ? Не ви питаме кой на кого е представител