Да, аз го подписах. Просто питам било ли е необходимо. Защото според мен не беше нужно, а според главната ни (тогава) счетоводителка - да.
Здравейте Lila, моля само да ми отговорите - нужно ли е било намаляването на
часовете по основния ми трудов договор? А реално стоях на работното си място
около 10 часа на ден.
С уважение!
Здравейте,

Работя на основен трудов договор на 8 часов работен ден.
От началото на 2019 г. в продължение на 5 години работих по два Европейски проекта, като за всеки от тях бях назначана на допълнителен трудов договор по чл. 110 от КТ.
Първият допълнителен трудов договор беше за 26 часа на месец.
Вторият допълнителен трудов договор беше за 32 часа на месец.
През м.07.2019 г. часовете по основния ми трудов договор бяха намалени на 6 часа дневно, с обяснение, че иначе нямам право да работя на допълнителни договори.
Договорите приключиха на 31.12.2023 г.
При справка в НОИ с ПИК, установих, че трудовият ми стаж е по-малко със 7 месеца и 4 дни.
Ще бъда благодарна и моля за отговор - правилно ли е било намалянето на часовете по основния ми трудов договор?
Според двете институции - НАП и НОИ - нещата при тях са коректни.
С уважение!
Благодаря на всички. Влязох с ПИК-а си в НАП - осигурителният ми доход за м. юни е 2157.44 лв., т.е. доплащанията за четирите месеца се изваждат. Бяхте ми много полезни!
Здравейте уважаеми колеги,
Работя като р-л "Човешки ресурси".
През м. юни т.г. имах доплащане към заплатата и награда (прилагам фиш).
Моля, да ми отговорите какъв е осигурителния ми доход по основния трудов договор за месец юни 2021 г.?
Поздрави!
При нас имаме служителка на допълнителен трудов договор по чл. 111 от КТ на 2-часов работен ден. През 2017 и 2018 г. е в платен отпуск по майчинство. Колко платен отпуск й се полага след изтичане на отпуска по майчинство?
Благодаря на всички, които се отзоваха!
Здравейте, лице което е СОЛ и управител на фирма е назначено на трудов договор на 4 ч. Може ли да бъде назначено на втори трудов договор на 8 ч.?
Да, в срок на изпитване. Благодаря за отговора  :good:
Здравейте, назначихме служителка от 10.04.2017 г. и тя от същата дата излезе в болнични. Преди това е получавала обезщетение от Бюрото по труда. Как да постъпим? Работодателят плаща ли първите 3 дни? Моля за помощ.
Здравейте на всички :smile1:
Работя като Човешки ресурси, а от три месеца правя и заплатите в нашия Институт.
Имам следния проблем: колежка е с решение на ТЕЛК, което е издадено на 23.01.2013 г. със срок две години и важи до 01.01.2015 г. Колежката ни е родена през 1948 г. Получава инвалидна пенсия, отпусната във връзка с ТЕЛК-а. През м.11.2014 г. я освободихме поради придобиване право на пенсия за осигурителен стаж и възраст (тя е "доцент" и имаше право да работи до 65 г.). През м.01.2015 г. я назначихме отново на трудов договор. Тя продължава да получава пенсия като инвалид, а не по възраст. При нас до момента продължаваме на НЕ й удържаме ДОД. Правилно ли е това? Попитахме в РЕГИОНАЛНА КАРТОТЕКА НА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА. Отговориха ни, че ТЕЛК-а става пожизнен по отношение на инвалидната й пенсия, но не и по отношение на данъчното облекчение по ЗДДФЛ и че ако тя иска да ползва това облекчение трябва да подаде искане за преосвидетелстване. Според тях на нея неправилно не й се удържа ДОД. Главната ни счетоводителка оспорва това с твърдението, че ТЕЛК-а става пожизненп и за двете неща. Моля за мнение и за съвет. С уважение!