Никога не съм писал никакви кодове (на дейности или длъжности), само наименованията на длъжността.
А и никъде в УП-3 не виждам да се пишат кодове на дейности или длъжности.
^^ Например, двама снабдители от София пътуват с двата буса за стока до Стара Загора, на втория му остава празно място и шефът го праща до Бургас. Но няма достатъчно кеш от аванса и трябва да вземе от първия снабдител, който се връща пълен в София :) Все могат да се измислят случаи, а документирането - зависи колко е официално и пунктуално :)
Не е логично, но май не съм срещал написана забрана да се ползва НО без стаж преди изразходването на този със стаж? В този смисъл, и ако е така, ако има очаквания работниците да ползват още дни НО и в бъдеще, не бих бутал нищо. В следващия НО ще ги пуснете със стаж, колкото дни са останали.
Не му разбирам, но за да издава фактури не трябва ли да е СОЛ?
Щом не му е състевена СИС от платеца, не е ли декларирал, че е СОЛ?
От по-висок осигурителен доход винаги има полза - дали сега за болнични или борса, дали след години за пенсия. Ако се договорите за по-висока заплата - добре ще е.

Това "да се помоля ли да бъда на по- виско осогурителен доход" звучи като да се помолите да ви осигуряват на по-висок доход, но да ви удържат на ръка "горницата". Това не е изгоден вариант, ще взимате по-малко сега.
4 май 2024 г. е официален празник.
1 януари
3 март
1 май
3, 4, 5, 6 май
24 май
6 септември
22 септември
1 ноември (за образованието)
24, 25, 26 декември
----------------------------------
общо 14

Ако нещо ви обърква, то трябва да е 1 ноември, който, вероятно, за вашата дейност не е празничен.
Не става ясно какъв е проблемът? Да не би да иска PDF?
КТ регламентира минималния размер, нищо не ви спира да договаряте различни по-големи размери на отпуски с всеки работник поотделно (ако сте "обикновена" фирма), както се договарят заплатите, например. 156а ви дава право.
1. Може, ако няма някакви забрани, предвид, че е в държавно учреждение.
2. Може, ако основният работодател се съгласи, но доколкото при него няма да има отработено време мисля, че няма нужда, може на допълнителния да е на 7 часа, няма да се превишат дневните часове и да се наруши междуседмичната почивка.
Не е ли по-изгодно да си признаем предварително, особено ако има вероятност да забележат грешката?
Щом не излиза в "Подадени" значи не е подадена. Ако не се лъжа, при подаване системата праща и съобщение на посочения  и-мейл.
Основният работодател защо е подал за "чуждия" ТД?!? Всяка фирма подава информация за изплатените от нея доходи по сключените с нея ТД. Основният работодател може въобще да не знае за допълнителния ТД, а и да знае - не е негова работа да декларира.
Ако съвместявате функции на две отделни длъжности нормално е да търсите по-високо заплащане. Но вижте дали в длъжностната характеристика на директора по принцип не са включени и задължения на главния експерт - тогава няма основание.
При нас правим заповеди с определяне на длъжностите, които имат право, видът работно облекло по длъжности, срок на износване и т.н. по наредбата, и до каква сума общо може да е разходът на човек. Но зависи от подхода, който е възприел работодателят.
За работно облекло по Наредбата за работно и униформено облекло - най-общо може да даде пари, само ако му донесат фактура. Само пари без документ - не.
От задължените лица най-близкото до счетоводителите и счетоводните кантори ми се виждат тези, които извършват "услуги по учредяване, регистриране, организиране на дейността и/или управление на търговец или на друго юридическо лице", но това са по-скоро юридически услуги.
Не виждам никаква интерпретация на ведомства. Да повторим какво пише в КТ:

"Когато официалните празници по ал. 1, с изключение на Великденските празници, съвпадат със събота и/или неделя, първият или първите два работни дни след тях са неприсъствени."

т.е. от официалните празници по ал. 1 се изключват Великденските празници, тъй като те винаги са и в събота и неделя по канон. За великденските празници не се прилага правилото за почивка с следващите ги работни дни. За останалите се прилага, ако съвпадат със събота и/или неделя.

Ключът или разковничето е "...изключението на Великденските празници...", така че след като "официални Великденски празници за 2024 г." са 03, 04, 05 и 06 май 2024 г. ( от разпети Петък до Светли Понеделник вкл.), следва и е задължително последващият ден - 7 май да бъде почивен ден заради Гергьовден, простичко и разбираемо (получава се изместване), защото на 6 май 2024 г.  се почива както всяка Божия година заради празникът на празниците - 06 п  † Възкресение Христово -  Великден!!!
Това, което съм почернил и оцветил от цитата не следва от никъде, поне не от КТ. През 2024 г. Гергьовден не е в събота или неделя и не му се полага допълнителен почивен ден. През 2024 г. Гергьовден се пада в понеделник и е почивен, това че съвпада с друг празник - ами съвпада, какво да направим?!? Никъде в КТ не се говори за изместване и др. п. Не се говори и когато един празник съвпада с друг, говори се когато съвпада със събота и/или неделя. Кое не е ясно?!?

Има и противни мнения, но аз не бих.
Azana13, както написа ХХХХХ, документите подписва този, който има представляващата власт кък момента на съставяне и подписване. В момента старият собственик/управител е с права като всички останали на улицата :)