Колеги,като инвеститор построихме сграда,получихме акт 16,продадохме по-голяма част от продукцията .Останаха 10 обекта.Не сме правили гаранционни удръжки на строителите. Появи се теч,който следваше да бъде отстранен от нас. Оформила съм и крайната себестойност. Непродадените  са заведени като продукция . Как да осчетоводя този разход и според Вас имам ли право на ддс?
Колеги,ако някой е запознат ,моля,за съдействие.
ФЛ притежава земеделска земя 10 декара.Не може да я продаде цялата и затова решава да я направи на по-малки парцели, примерно  5 парцела по 2 декара,които ще продаде.Това разделение минава по официален път на база основния НА.  Упражняване на дейност ли е според Вас тази продажба?[ Следва ли да внесе осигурителни вноски при тази продажба? ДОД не се дължи според чл.13  ал.1  буква б.  Благодаря Ви  предварително.
Позволявам се да се намеся от некоректния тон който използвате и определенията които давате за професиите. Дори и да има грешка,тя е поправима, докато грешките на лекарите не са поправими, но те не са наказани и за тях никой не коментира,че е пълно с псевдо лекари.