delphine, marpan_64  Благодаря Ви, ще направя вариант с корекция и вариант със заличаване на marpan_64  и тогава ще посетя НАП. Ще питам на място кое ще  приемат за период от 2018 година. Реално проблем няма към настоящия момент никакъв за никого, но за в бъдеще незнам..., просто си открих грешка и искам да си я оправя, тъй като това са осигуровки в/у обезщетение, а не върху възнаграждение.
Хубав ден!

Здравейте, открих следната грешка в подадена Д6 за м.03.2018г.
Декларацията е за изплатено обезщетение по чл.222_1.
Всъщност и Д1 и Д6 тогава са приети тъй като сумите са вярни, но за м.03.2018 е подадена декл.6 с код за вид плащане 5, вместо с код за вид плащане 6...
Моля Ви за съдействие, ако някой се е сблъсквал с подобна грешка. Може ли да се подаде корекция на вид плащане? Трябва ли предписание от НОИ или може с молба и Д6 на хартия в НАП?
Благодаря.
pmihaleva Благодаря за отговора, да този случай е за дейност на територията на БГ. Ще го прочета внимателно, може пък да ме насочи нещо в него към моя казус.
Здравейте,
Моля за малко помощ. За първи път ми се случва да изплащаме хонорар на ЧФЛ от ЕС. Не можах да се ориентирам какво трябва да му удържим и внесем като ДОД и осигуровки. Търсих информация в сйта на НАП, но уви не можах да се ориентирам. От информационния център на НАП ми казаха търсете в Осигуряване/Евроинтеграция, нищо конкретно, е да де, но там нищо не  намерих по моя казус.
Лицето е гражданин на Австрия. Там на място ни извършва консултантска услуга, а ние от тук трябва да му преведем хонорара. Имаме договор. Въпроса е трябва ли нещо да му удържим?
Благодаря на отзовали те се.
Елена много благодаря за отговора.
Здравейте,
Моля за Вашето мнение за следното:
ООД има 2-ма съдружници, единият от които се осигурява по ДУ и е управител. Същият този управител, вече иска да е СОЛ и да се осигурява като такова, а неговия ДУ да е с хонорар 0лв.
Възможно ли е това да стане и ако да, то само ОКД5 ли се подава?