Здравйте,
днес получих следния въпрос от клиент, който вече работи 1 година.
Дейността е и търговска, с не големи обороти, разплащанията са с касов апрат. Всеки месец ми изпращат месечен отчет.
И днес ми се обаждат и ме питат и " ние трябва ли да имаме касова книг", аз с недоумение отговорих "Да, разбира се. Вие не знаете ли?........ами НЕ, НИКОЙ НЕ ИМ БИЛ КАЗАЛ!!!!!!! и днес случайно разбрали. А някои дневни отчети хвърляли??!!!
Споед тях разбира се счетоводителят трябвало да им каже,  а дали е така!!!!?????
Кай според вас ее виновният? :wink1:
Здравейте,
имаме следния случай....... Внос на стоки от САЩ, за което имаме митническа декларация, в която изпращач е фирмата от САЩ, вносител е БГ ООД и посредник DHL В МД обаче е вписано, че доставката е режим DDP и съответно ДДС е платен от изпращача, чрез посредника, докато ние БГ ООД не заплащаме нищо, съответно нямаме и документ за платен ДДС. В МД има начислен ДДС, в товарителницата пише Duty tax paid. Стоката е обмитена само в Българиа.
 И от тук моя въпрос имаме ли право на данъчен кредит по този внос?
Моля за мнение?!
Благодаря предварително!
Здравейте, надявам се да се включат всички заинтересовани и запознати с новостите, предстоящи от 01.07 по ДДС.
Материята е доста и нова и не чак толкова лесна, като за начало.
Основният и често използван пример е българско дружество, регистриран и работещ като онлайн-магазин, използващ чужди маркетплейси /като eBay, Amazon, Etsy, Facebook и др./ продава стоки на физически лица, установени в ЕС, както и на извън ЕС.
Въпросът е какво точно се променя от 01.07 и както точно е необходимо да направи БГ доставчика.
Маркетплесите не са доставчик на крайните клиенти, а те улесняват самата доставка, като място за предлаганее на стоките, тяхната продажба, рекламация и плащане между основен БГ доставчик и крайнте клиенти - ФЛ.
От 01.07.21 след като до тази дата БГ доставчика се регистрира по OSS в България какво точно се променя?
1.  Подава си ежемесечните СД по ЗДДС / досега саа издавани ф-ри на всички клиенти, съответно с начислен или не ДДС, в зависимост от местонахождението им/, от 01.07 ежемесечните справки по ДДС пак ли трябва да са по същия начин?
2. Подава допълнителни 3-месечни справки, където се начислява ДДС на кллиентите, по ставки на ДДС, каквито са за съответните страни?
Моля за коментари?
Благодаря
Съгласна съм, защото и аз това, което чета, като коментари и съдебни практики води до вашия коментар. Но понеже случая с работодател който си мисли, че всичко му е позволено и е "всемогъщ", се опитвам да му наложа и реалната действителност.
Благодаря. Аз исках и практически опит т.е. ако работодателя целенасочено иска да наложи дисциплинарно уволенине на служител.
Здравейте,
моля за споделяне на опит, при процедура за дисциплинарно уволнение. Кога се налага /конкретни реални примери/, и как се прилага. Въпроса ми е ако реално няма нищо противозаконно направено, но работодателя се опита да докаже противното и твърди, че служителя подлежи на дисциплинарно уволнение?