Защо 1 ноември е отбелязан на календара за почивен ден. Доколкото знам само учениците почиват тогава. И дните за ноември са 22 работни.
Ако може някой да ми помогне ще съм много благодарна. На 28.02.11 на лице Х е дадено предизвестие за прекратяване на трудовото правоотношение въз основа на чл. 328 - намаляване обема на работа. То е 30 дни т.е. до 30.03.11.Днес 3 дни преди края, работодателя решава  че не иска да плати 12 дни неизползвана отпуска и анулира предизвестието за да може работника да ги използва с уговорката след това работника да си пусне молбата за напускане. Мисля , че има нещо гнило с цел да се прецака служителя. Забравих да кажа че предизвестието е взето от касиерката.Някой знае ли какво да се прави в такава ситуация.P.S.Всичко това което става днес се казва с думи, без нищо на документи.
premier7008 благодаря за отделеното време.Прочетох чл. 262 от кодекса, но той е за извънредния труд,а моят е по график и влиза в часовете, които трябва да отработя за месеца.Това има ли значение :icon_question:
Не е подаден от прекия ръководител.НЕ МОЖЕЛО ХЕМ РЕПУБЛИКАНСКИ,ХЕМ НОЩЕН. >:(За това се интересувам къде точно мога да го прочета за да го покажа.
Защо 2 часа?Не е ли от 22:00 до 6:00. Освен това при нас нощния труд е по 0.70 ст. на час, т.е. 5.60 лв.за  нощно дежурство. Въпроса е принципен  :smile1:
Конкретно на въпроса. На 1/2 януари бях нощна смяна.На фиша си днес видях, че ми е заплатен републикански труд от 19:30-24:00 на 1.01.11 но не ми е заплатен нощния.Правилно ли е това и ако не е къде точно мога да го прочета в Кодекса на труда.Благодаря.
Ако не започне работа фиктивно към някоя фирма преди да започне 45 дневния преди раждането може да получава социало майчинство 1 година ако отговаря на условието 350 лв. бруто на член от семейството.Ако я назначат някъде фиктивно - 2 год. по 240 лв.