Точно партидата на тока едва ли ще искат да сменят предвид цената на промишления и на другия.
А ако има текст в декларацията на лицето, че при промяна на обстоятелствата съм длъжен да уведомя възложителя в еди какъв си срок?
Могат да се генерират в програмата на НАП за 2023, но при подаване в електронните услуги не е активна 2023 г.
Като се подаде декларация 7 дори и за непълен месец, автоматично начисляват за работните дни пропорционално, дължат се.
Подавате декларация 7 в НАП и си плащате здравните осигуровки за този период. А и по взаимно съгласие пак ще е минимално обезщетението, дори да са минали тия 3 години. Ако се запишете сега, ще почнат наново да текат 3 години преди следващо пълно обезщетение, няма смисъл.
Здравейте,трябва да подам ГДД на физическо лице!На трудов договор с доходи от Еконт и ползване на данъчно облекчение за дете!Приложение 1,2 и 10!За доходите от Еконт дължат ли се осигуровки и какво приложение се подава?!Хубав ден на всички!

Уточнете какво имате предвид под доходи от Еконт - наложени платежи ли, лични вещи ли сте продавали.
Здравейте,
Когато едно физическо лице продава на друго физическо лице компютър, трябва ли да се плаща данък върху получената сума?

Вижте този линк на НАП за наложения платеж. Ако е продажба на лични вещи никъде не го отразявате и не се облага. Иначе би могло в приложение 5 предполагам.

https://nra.bg/wps/portal/nra/taxes/godishen-danak-varhu-dohdite/oblagane.prodajbi.internet
И при мен е същото положение.Не само за облекченията ,но и за навременото подаване  заради отстъпката.Мисля,че предната година от 1 март стартираха.

Миналата година ги активираха на 16 март чак.
Прочетете Устава на това ЮЛНЦ, вероятно там е описано.
Благодаря ви, инсталирах наново ел.подпис и стана.
До миналия месец успявах да ползвам ел.услуги на НАП с windows 7, сега ми изписва неуспешна  оторизация с ел.подпис, дали версията на windows e причината, някой има ли подобен проблем? Пробвах  3 различни браузера, javata е актуална.
Здравейте , може ли някой да ми каже коя е тази декларация.
Пише че се подава в Образец 2004 от годишната таблица за здравно годишно изравняване. най отдолу с удебелен шрифт

За декларация 6 става въпрос

Чл. 39.(Изм. -ДВ, бр. 110 от 1999 г.) (1) (Доп. -ДВ, бр. 111 от 2004 г., изм., бр. 105 от 2005 г., бр. 95 от 2006 г., бр. 101 от 2009 г., в сила от 1.01.2010 г.) За задължително осигурените лица в Националната здравноосигурителна каса, с изключение на лицата до 18-годишна възраст и лицата по чл. 40, ал. 5, от възникване на задължението им за здравно осигуряване се подават ежемесечно данни  в  Националната  агенция  за  приходите  по  ред,  определен  с  наредба  на  министъра  на финансите.(2) (Нова -ДВ, бр. 101 от 2009 г., в сила от 1.01.2010 г.) Лицата, които по този закон имат задължението да внасят осигурителни вноски, с изключение на лицата по чл. 40, ал. 5, подават декларации за сумите за дължимите вноски за здравно осигуряване по ред, определен с наредбата по ал. 1
Здравейте , интересува ме в справка 73, 1 за граждански договор размера на ЗОВ, които се изисква е цялото здравно и от платеца на дохода и от получателя , ако платецаса е внесъл 4,8% , а от възнаграждението на изпълнителя е удържано 3,2%, в справка 73 се посочва целия размер от 8% или бъркам? :blink: Благодаря предварително !

Имайте предвид, че в справката използват съкращението ЗОВ за ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ осигурителни вноски, а не само за ЗДРАВНИТЕ вноски.
В платежното, с което внасяте сумата.

Не е с платежното нареждане, трябва да се подаде първо Заявление по чл. 2а  кое иска да плати.
https://nap.bg/page?id=568
Аз още си чакам обратната разписка от февруари ли беше, за обученията...

Моята разписка дойде преди няколко дни, даже звъних до пощенската станция да питам преди това, казаха че просто са много и затова, няма проблеми с доставката.