Моля за съдействие.
ЕООД участва с друж.дял в ООД, но това не е отразено никъде в счетов.регистри преди 20 години на ЕООД-то. Сега ООД-то изкупува дяловете на ЕООД като превежда съответната сума по банков път. Всичко е вписано и отразено навсякъде, но сега не зная къде да отнеса тази сума от дяловете???
Дт 503/Кт???
През м. май не сме работили, но през м. юли работиме и означава ли това, че персонала ще получи заплащане една минимална раб.заплата по програмата 80/20?
Здравейте!
Не ми е ясно кой точно среднодневен осиг.доход да взема, за да изчисля осиг.доход за м. май 2020 съгласно Постановлението на МС 151?? За м. май имам осиг.доход, изчислен съгласно инструкциите за изчисляване по програмата 60/40, от където сме получили обезщетение. Сектора ни е хотелиерство и през месец  не сме работили. За какви отработени дни да тълкувам този чл.1, ал.3???
Има ли право управителя на фирмата да наложи парична санкция на свой служител, който е проявил нехайно отношение към имущество на фирмата?
Благодаря за изчерпателния отговор  :smile1:
Автомобил, купен на лизинг се прехвърля на друг собственик преди да е изтекъл лизинга. Издадено е КИ за оставащите вноски по лизинга. До тук всички операции са взети и всичко е наред. Взета е и операцията 2415/205 със сумата на натрупаната амортизация до момента. При положение, че няма фактура за продажба, с чията стойност да се доизпише балансовата стойност на 205 с-ка каква операция да се вземе, за да се закрие 205 с-ка. Ако се вземе операцията 609/205 с бал. ст-ст, а в ГД се посочи в увеличение на дан.резултат правилно ли е?