Интересува ме, това обикновен приход от продажба на продукция ли е или някъде другаде трябва да се отрази.
Здравейте, моля за съвет. Павилион за пици има сключен договор с БГМеню /портал за доставка на храна за вкъщи/. В месеца има няколко доставки като плащането е по банков път. Има ли нещо специфично при отразяването на тези доставки?
С какви счетоводни операции?
Здравейте, ООД / без регистрация по ЗДДС/ притежава имот /стара селска къща/, придобит чрез покупка. ООД-то ще дари този имот на ФЛ. Как става отписването му? Благодаря!
Отчетната / с/ка 209/
Моля за помощ, защото така съм зациклила, че даже не знам 2+2 колко е. Проблемът ми е следния: Заприходила съм в с/ка 209 Трайно насаждение /няма данни от активен пазар/ : с/ка 209/613  11 014,39лв.
Начислила съм амортизация : 1652,04 лв. 603/241 и 611/603.  Когато приключвам, дава грешка - Балансът не се равнява със сумата на амортизацията - 1652,04. В Справката за нетекущите активи също не е отразена тази амортизация. Къде бъркам? Благодаря на тези, които ще се отзоват!
  Здравейте, моля за съвет по следния казус: От 2015г. се създава тр.насаждение от лавандула. Разходите се натрупват в с/ка 613. През 2016г. - няма добив. През 2017 г. - добив и продажба на стойност 12 750лв./ при салдо по с/а 613 - 7100лв./. Насаждението не е заприходено като ДА. Как да постъпя?

Здравейте, лице, назначено на 4 часа, с Доп.споразумение минава на 2 часа. Тази промяна трябва ли да се отрази в НАП?
Здравейте, как се осчетоводява възстановена сума от НАП в банковата сметка на фирмата/ става въпрос за внесени грешно осигуровки по ЕИК, а не по ЕГН/?
Здравейте, превеждани са осигуровки на СОЛ по Булстата на фирмата/ЕООД/ вместо по ЕГН. Искане за прихващане или възставовяване ли трябва да се подаде? Прилагат ли се някакви други документи?
Да, много неща може..Благодаря!
Вероятно сте права, но мен притеснението ми е дали може по този начин  с продажба и доплащане да се издължи ООД–то към напусналия съдружник?
Здравейте, имам следното питане: Съдружник напуска ООД /продава своя дял/.При старта на фирмата той, заедно с другите двама собственици са направили парични вноски за дейността на ООД–то в размер на 13 000лв. всеки. ООД–то е собственик на стара селска къща + прилежаща земя /данъчната оценка е 5000лв./ Възможно ли е ООД–то да дари този имот /заради по–ниските такси по прехвърлянето/ и да изплати останалата сума до 13 000лв. на напускащия съдружник? Благодаря предварително!
А дали е възможно лицето да не получава възнаграждение, понеже е един от собствениците на ООД-то?
Здравейте, имам следния въпрос: Управител на ООД /СОЛ/ може ли да води и счетоводството на ООД-то /има необходимият ценз/ или трябва да има ТД? Благодаря!
И после да иска възстановяване на надвнесените осигуровки ли?
Здравейте, ЕТ, самоосигуряващ се върху 420 лв. прекратява дейност през м.11 2016г.Подавал е Декл.1 всеки месец през 2016г., но е внасял осигуровки само за 3 месеца. Когато приключва дейност през м.11 и прави годишно изравняване на дохода излиза, че месечният му доход е 120 лв. Въпросът ми е: Да внася ли осигуровките по подадените Декл.1 ? Благодаря!
Здравейте, таксиметров шофьор ще създава фирма, за да упражнява таксиметрова дейност. Има ли значение каква да е фирмата и ако не - каква е най-изгодна?