Здравейте! Аз също се поизмъчих с подписването. Моят елекстр. подпис е на Stampit, Windows 10, браузъра -Edge. Споделям как се справих - може да е в помощ на други мъченици :)
1.Инсталирах програмката  B-Trust BISS (както е указано на сайта за помощ на ТР https://portal.registryagency.bg/help/index.html?context=2280#_D09BD0BED0BAD0B0D0BBD0BDD0BE_D0BFD0BED0B4D0BFD0B8D181D0B2D0B0D0BDD0B5_D0B2
След инсталацията програмчето ми сложи иконка на десктопа - тя не реагира :) . Хубавото е, че имам иконка , която стои долу в дясно на таск бара, при другите стартирани приложения.
2.С десния бутон цъкнах върху иконката и от менютата избрах  "Избор на удостоверения от" - "Хранилище на Windows". Така при натискане на бутона за подписване със смарт карта на сйата на ТР ми се появи прозорец със списък на  всички електронни подписи , избрах си , който ми трябваше, излиза си прозорец за Пин и готово.
Успех на всички  :wink1:
Благодаря ти tanq_stoqnova!!! Много ми помогна.
Ако бяха оставили в Т2 да се дели на месеците на полагане на труд нямаше как да обхванат месеците на СОЛ по ЗЗО. А в Т1 е обяснимо да е според месеците на полагане на труд доколкото той е предпоставка за осигуряване. Обаче ме озадачава в Т2 това " месеципе, ПРЕЗ които е получен доход"...

Чудя се да я попълвам ли тази таблица 2. Имам граждански договор от м.01 до м.11.2016г. Ноемврийското възнаграждение е получено през м.12.  Условно по 1000 лв. осигурителен доход на месец. От м.12 лицето е безработно, подава декл. 7, плаща си осигуровките 16,80. Не иска да намалява дан. основа с тях, защото ще има данък за възстановяване 1 лв. Законът и указанията казват, че трябва да се прави годишно изравняване, но дали не са имали предвид, че ако в месеците с осиг. по чл.40, ал.5 има и друг доход? Например ГД под МРЗ. И ако трябва да я попълвам табл. 2, тези 11000лв. от м.01 до м.11 ли ги нанасям или деля на 12мес. и за цялата година. Но няма да е вярно. Трудът е положен до м.11.
Чета и становище на Мермерска, според нея не трябва да се включват:
"- Следва ли с код 503 да се посочват и доходите, изплатени на чуждестранни лица, за закупени в чужбина леки коли (Италия, Германия, Холандия)?    Това са доходи с източник извън страната и не подлежат на облагане в България (чл. 7 от ЗДДФЛ и чл. 8 от ЗДДФЛ - по аргумент от противното).   В тази връзка ще обърнем внимание, че съществува лично становище на методолог от НАП (Лорета Цветкова), публикувано в специализирания печат, че тези изплатени доходи не следва да се посочват, тъй като не са с източник страната.   В смисъл, че доходи на чуждестранни лица, които не са с източник страната по смисъла на ЗДДФЛ и поради това не са обект на облагане с окончателен данък, не следва да се посочват, е и писмо № М-26-Н-30 от 12. 04. 2014 г. на ЦУ на НАП. Писмото е по повод оказана услуга, но подходът е аналогичен на цитираното по-горе становище - след като доходът на чуждестранното физическо лице не е с източник страната по смисъла на чл. 8 от ЗДДФЛ – то той не е обект на деклариране по реда на чл. 73 от ЗДДФЛ.

Източник Данъци Tita.bg"

От няколко дни умувам над това и не си подавам справката. Няма да ги включвам.

Дилър на автомобили втора употреба, следва ли да включи в справката по чл.73, платените суми за автомобили, купени от чуждестранни физически лица /от ЕС/. Сделката е примерно в Германия и колата е качена на автовоз до БГ. Мисля, че не е доход с източник в страната и не трябва да се посочва в справката. Но да не греша.