Благодаря Ви. Аз също се усъмних във верността на написаното там и затова попитах при вас.
Това е от резюмето на Доника Маринова Директор от Крестон Булмар по "Промените от данъчното законодателство от 01.01.2014г." в частта за ЗДДС последната точка.

Katya, може ли да коментирате това?

Цитат
•   Поредната промяна относно данъчното третиране на придобиването и експлоатацията на леки автомобили – новата редакция ограничава правото на ползване на данъчен кредит за леки автомобили при придобиването им чрез финансов лизинг, ако не е на лице правно договорена опция за прехвърляне.
В Интернет е пълно с обяви за безплатно водене на счетоводство - примерно безплатно първите три/шест/дванадесет месеца или пък е спомената някаква нереално ниска цена.
Тези разходи свързани ли са с дейността на фирмата? Не, нали? Тогава няма да са данъчно признати.
Въпрос на математика е. В математиката понякога дадена задача има няколко решения, които водят до един и същ верен резултат. Простият преглед показва, че и двете - моето предложение и вашето предложение са равни.

(0,6/100)x250x4 = (0,6х4/100)*250 = 6 лева
Май става въпрос не за осигурителния доход, а за този които реално им е изплатен.
Тоест и двете УП-та се издават, но няма да му се преизчисли пенсията ли?
Благодаря ви много за мненията !
Колеги, може ли да се посъветвам с вас как постъпвате при договорите за изпитване?  В чия полза – в полза за работодателя, в полза на работника или и на двамата? И обикновено какъв срок за изпитване пишете в тях?

Пишехме в полза и на двамата за по-справедливо, но откакто имахме проблем с внезапно тръгване на служителка на петия месец от срока на изпитване, вече са само в полза на работодателя и винаги с максимално най-дългия срок ги от 6 месеца.