е....много на време...някъде в таблицата за преобразуване на счет.фин.резултат...
Няма такова нещо.Правиш си един протокол на Общо събнание , определяш заплата съответно има праг за вида дейност, с Декл. 1 подаваш данните с код 10. ДУК са приравнени с трудовите така че са и в декл.6.
Относно болничните - при издаването се дават данните на фирмата и това е,ако лицето е и самоосиг.  съответно се издават 2 болнични листа от НОИ искат да са подадени декл.1 и 6 и да са платени осигуровките.....
Физическо лице прави поръчки през интернет  в Англия/фирмата не е регистрирана по ДДС/.За тези поръчки преди това клиенти са си избрали стоките и са ми изготвили заявки за тях, аз обобщавам тези заявки и поръчвам по интернет от мое име.Плащам на английския доставчик с кредитна карта.Стоките пристигат на моя адрес и аз ги предоставям на всички клиенти и те ми заплащат в брой.Искам да регистрирам фирма ЕООД и да отчитам на приход само услугата която извършвам за тях./поръчката на стоките/Как трябва да оформя договора за посредничество между физическите лица и моето дружество,Как трябва да отчитам с/ста на стоките в касовия апарт и с/ста на комисионната. /Пример: стоката е на с/ст 100,00 + 2% комисионна,клиента ми превежда 102,00 аз превеждам на Английската фирма 100,00 и 2,00 лв. остават за мен/
И аз имах такъв казус - пускаш си протокол по чл.117 за цялата стойност. Провери дали фактурата е оригинал да не е проформа.Това е защото много ни вярват в ЕС.
Ако искаш да ти бъде възстановено ДДС-то имало фирми, които се ангажират с това срещу заплащане разбира се.На страницата на НАП има една наредба за такива случаи.
Успешен ден!
не те разбирам, всичко това от любов към професията ли е?
Здравейте, имам въпрос относно прилагането на закона - фирма осъществяваща търговска дейност на едро с пром.стоки внос от Китай, продава на фирми управлявани от свързани лица.Издават се фактури и плащанията са в брой.Продажбите не са обвързани с някакъв договор.
Благодаря предварително!