Помогнете с темата за квартирните пари - писмо, становище, съд.практика.  Служители нощуват за над обявените за максимални в наредбата суми от порядъка на 120 евро. Колега твърди, че има ограничения, аз смятам че няма ама не намирам нищо нито за, нито против :)
Здравейте, съвсем се омотах и моля за разплитане:

Наши клиенти от по света и от България превеждат суми към сметки притежание на дружество от страна извън ЕС и нерегистрирано по ЗДДС. Същото от негова банкова сметка в България ни ги превежда блоково като си удържа възнаграждение. Та именно за това възнаграждение/комисионна  се чудя финансова или що за услуга е и като какво да го опиша по протоколите ...
Бяхме забравили една и я подадохме на другия ден през сайта. Прие я и я обработи. Което значи, че режимът вероятно (поне тая година) ще е като Д1 и 6 - и да си закъснял има някакъв толеранс.
Когато искат да глобяват със сигурност ще блокират достъпа след датата, за да събират на място жертвите.
"На свое редовно заседание, проведено на 21.03.2018 г. Комисията за защита на личните данни прие решение, с което дава указание на всички администратори на лични данни да предприемат необходимите технически и организационни мерки така, че Единният граждански номер да не е единственият идентификатор, позволяващ достъп до личните данни на физически лица."

Колкото е по безсмислена е една службица, толкова повече манията и за значимост я тласка към рекорди по административно безумие...
Какво правим сега - да си издавам собствени ЕГН-та или да си назнача обучено куче-администратор да разпознава хората по миризмата ...
Е те това подминах в закона :) Благодаря!
Защо да са данъчно непризнати, т.е какво е основанието за преобразуване? Не сме  в 27.(1), а друго основание за преобразуване не намирам:
Чл. 27. (1) Не се признават за данъчни цели следните счетоводни приходи:
3. приходи от лихви върху недължимо внесени или събрани публични задължения, както и върху невъзстановен в срок данък върху добавената стойност, начислени от държавните или общинските органи.

Май с цялата начислена сума формирам разходи за лихви и слаба капитализация? 
Здравейте!

Начислени са на физическо лице заемодател от фирма 100 лв. за лихви. Изплатени са му 80.

Колко са ми разходите за лихви през годината 100 или 80, преобразувам ли/временна разлика ли правя с останалите 20 ? Оставам с впечатление, че няма друга регулация освен слабата капитализация и цялата сума отива на разход.

И по ЗДДФЛ: Кога се удържа и декларира данъка върху лихвите? При изплащане и после чл.55 или от лицата в ГДД.

Помогнете, че се омотах съвсем :)
Следиш и формираш оборот в Германия за ДДС. Виж темите за дропшипинг.
200 евро ДДС както го разбирам са разчет между английската фирма и нейния клиент. Тя си ги начислява получава и внася в Англия. Защо да са разход тук...
Някъде в ДДС имаше текст, че когато лихвата по неустойка е над законната се облага с ДДС.
Да, не че голям процент го правят, както и закупуването на ЕКАФП
Необходимо е уведомление от физическото лице наемодател и съгласие на титуляра на сметката.
Може да се върти по всичките тия начини включително и с преобразуване, но аз продължавам да практикувам най-простата операция 4531/304 под всяка фактура без излишни гимнастики.
Но стоката не е продадена. С 4531/304 определяш действителната цена на актива и така спазваш условието в ал.3:

"Алинея 1 не се прилага, когато 1. данъкът върху добавената стойност не е включен в историческата цена на актива".

Или нещо съм се омотах :)
Аз и като знам, че някой ще се регистрира по ДДС още преди регистрацията заприходявам  активите без ДДС.
Само 4531/304. Какъв приход и защо, след като не е било разход, или има програми дето не позволяват подобни въвеждания?
Комбинацията от думи звучи като криминално деяние, но си е реална ситуация и най-лесния начин (без ограниченията на закона за плащане в брой, лихви по заеми, фалшиви назначения и труд и т.н.) в новостартираща фирма с мащаб да си вземеш печалбата.
Скритото разпределение на печалбата като дивидент ли се декларира, освен в декларацията по чл.55 ?

Че като отметна това, топърва ще привиквам съдружниците да се уточняват кой колко точно е прибрал :)
Ами дано на това основание поне да направят нещо.Миналата година специално ги пращах при техника на касовия апарат,но ги беше върнал,защото било глупост .Беше им обяснил,че по такъв начин били много по уязвими.

Неоспорим факт :)
Всичкото това с групите е напълно безсмислено и не минава отдавна. Хващат ти продажните цени към момента, виждат ти покупните и го пренасят назад през годините. Иди обяснявай как точно си продавал по групи с тая надценка, особено като ползваш и софтуер и ти се влиза в средно седемгодишна процедура по обжалване на акт с неясен изход.
Още повече, че от лятото на тая година във всички касови апарати стоките трябва да са по артикули, а складовите програми лицензирани и без възможности за насочване на продажбите направо към принтера. Та забравете тия изписвания по групи, прехвърлете отговорността още сега и си изискайте реалната наличност на склада към 31.12.2017, за да не оберете негативите на следващия 31.12. Поне да знаят собствениците как ще ги сготвят.

Има много интересни неща в последните две промени на наредбата за касовите апарати, за който е изпуснал!