Това, което разбирам е, че щом си получил наем и си пенсионер с телк, и не ти е удържан данък  следва да подадеш деклар. по чл. 50.
Разбрах Ви. Благодарна съм за помощта. Стигнах до извода, че лицето без телк, което е пенсионер и на тр. договор трябва да подаде декларация по чл. 50 за наема, който е получил и удържания данък от предприятието платец на наема. А лицето, което получава наем и е стелк и не му се удържа данък и има сеамо доход от пенсия, освен наема не подава декларация.
През 2021 г. съм изплащала и удържала наем и данък на 2 физически лица пенсионери. Едното с ТЕЛК, другото не. Подадох 4 бр. деклар. по чл. 55 за четирите тримесечия. На лицето с ТЕЛК не удържам данък. Да разбирам ли, че то няма да подава деклар. по чл. 50, след като има само доход от пенсия, телк и наем. А другото лице работи по тр. договор и е пенсионер. То трябва ли да подава по чл. 50 декларация?
За лицето получило наем за 2021 г. през 2021 г.
А лице, което е с телк и има само доход от пенсия, трябва ли да подава декларация за получен наем. При условие, че не му се удържа и внася данък.
Здравейте, Моля за помощ от Ваша страна. Казусът е следният. СД през 2020 г. с двама съдружници. Но единият почива през 2020 г. Сега предстои публикуване на ГФО на микропредприятие. През 2021 г. наследниците на починалия поемат неговият дял. Името на фирмата се променя. Булстата се запазва същият. Колко декларации по чл. 62 и по чл. 13 трябва да попълним. 1 или към днешна дата от тримата съдружници. Заявлението от кой да бъде, от преживелия съдружник към 2020 или и от сегашните?
Моля Ви за помощ, при условие, че нямам условни задължения, аванси и акции, и не правя пояснения след баланса. Съгл. т. 24.2 б. г и д. Освен Баланса, ОПР, декларациите и Г 2 и таксата, приложението как да съставя, за  да е в съответствие със стандарта.
Здравейте, Мола за помощ. Какво приложение трябва да се публикува с ГФО според чл. 29 , ал. 1 от ЗС?
1 я сложих в разходи за бъдещи периоди. Правилно ли е?
В оборотната ведомост има авансово внесени 750,00 лв. 
Обърках се нещо. Актива не се равнява на пасива
Благодаря Ви. Печалбата е 7582,96 лв. Данък дължим 758,296 лв.  8,30 лв. данък за довнасяне.
Здравейте,
През 2020 г. има внесени авансови вноски 750.00 лв.  За 2020 г. фирмата е на печалба.
Къде в Баланса в актива да посоча тази 1 в хил. лв.  за внесени вноски?