Здравейте,

За авансовите вноски се вземат предвид нетните приходи от продажби, а приходите от финисирания участват ли в базата за определяне на тезе вноски?
Стана ми ясно. Няма ВОП. Благодаря на всички.
Да! От НАП Бургас и мен ме посъветваха да включа протокола и в двата дневника, но в момента пред мен е тяхно писмо от 11.03.2010 год.от което е видно, че в дневника на покупките протокола се включва, като данъчната основа и данъка на получената доставка се посочва в кол.9 / без право на данъчен кредит/. Вдневника на продажбите няма да се отрази.
Правилно ли разсъждавам? Моля помогнете.
Не машината не е продадена, но само в дневника на покупкитне излиза че ползвам данъчен кредит, което ме притесни, защото стоката е закупена от нерег.лице по ДДС. Просто се обърках.
Здравейте,
Българска фирма рег. по ДДС купува машина втора употреба от физическо лице нерегистрирано по ДДС от Холандия. Издавам протокол по чл.117 ЗДДС и го отразявам в дневника на продажбите и в дневника на покупките.
Правилно ли разсъждавам или след като лицето не е рег. по ДДС протокола следва да се отрази само в дневника на продажбите?
Моля за съдействие.
Здравейте,въпроса за наемите стана много банален, но ме извинете предварително.
ЕООД извършва дейността си в помещение под наем с физ.лице.
За 2011 год. е платен наема за шест месеца, който е минал за разход на ЕООД-то.За останалите шест месеца не е начислан наема, тъй като не е и изплатен. През 2012 год. тези наеми са платени.
Въпроса ми е могат ли да минат за разход през 2012 год.и правилно ли съм постъпила като не съм начислила наема за разход през 2011 год.
ЗДРАВЕЙТЕ,
БЪЛГАРСКА ФИРМА РЕГ.ПО ДДС ИЗВЪРШВА УСЛУГА-МАРКЕТИНГОВ АНАЛИЗ ЗА ПРОУЧВАНЕ ПАЗАРА В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРОДАЖБА НА СТОКИ ОТ ШВЕЙЦАРИЯ. ПОЛУЧАТЕЛ Е ШВЕЙЦАРСКА ФИРМА -ДЗЛ.ВЪПРОСА МИ Е СДЕЛКАТА ЩЕ МИНЕ КАТО ОСВОБОДЕНА БЕЗ НАЧ. ДДС ИЛИ СЪС СТАВКА "0" И В КОЯ КОЛОНА В ДНЕВНИКА НА ПРОДАЖБИТЕ ЩЕ НАМЕРИ ОТРАЖЕНИЕ.