ЕТ прави дарение на физическо лице/роднина/ 14000 лв. Това дарение разход ли е за ЕТ? Може ли да се ползва и данъчно облекчение?
Благодаря предварително.
Здравейте, двоумя се какво да пиша в колона 7 към таблици 1 и 2 за определяне на окончателния доход.

Внасяла съм авансово осигурителни вноски върху 450лв/ определени на база д-д 2012/. Сега след преобразуване на печалбата ми осигурителния доход ми е по 405.40 лв. месечно. Въпроса ми е в колона 7 тази сума ли да запиша или минималната сума на осигурителен доход от 450.00 лв.? Внесените повече осигуровки / до размера на облагаемия доход /не подлежат на връщане.
През м. септември бях в болнични  и съм внесла върху осигурителен доход от 342.86 лв за ДОО и 442.86 лв. за ЗО. Трябва ли да довнасям до разликата от 450.00 лв.
Предварително благодаря за отговора Ви.

Благодаря много за отговорите.Ще се пробвам отново пък да видим дали ще стане.
Здравейте, ако може малко инфо.
ЕТ съм и си подавам Д1,Д6, Трудови договори и др. с електронен подпис на името на фирмата.
Тази година реших да подам ДД за 2013 г. по същия начин, но такава опция не съществува освен за Декларация по чл.92 от ЗКПО. Посъветваха ме от името на ЕТ да се упълномощя сама за подаване на данни. Пробвах, но излиза съобщение, че ЕТ не може да подава такива данни. Въртя се в един кръг.... Ако някой е имал подобен казус моля да сподели.
Предварително благодаря.
Здравейте, искам да попитам следното:
Едноличен търговец съм /личен лекар/. През месец март и април 2012 бях в болнични. По същото време си получавах доходите по фактура  от здравна каса, тъй като имах заместник / изисквания на НЗОК/. Реално аз си получавах болничните от НОИ. Въпроса ми е  как за тези месеци при годишното изравняване да си попълня приложението, като реално имам и фактури за дейност през тези месеци?
Благодаря Ви предварително.
Здравейте,
до миналата година си определях авансовите вноски по формулката от ЗКПО. Виждам, че тази година има промяна. Аз като ЕТ /джипи/ трябва ли да си обявя прогнозната печалба?