Заявлението в НОИ и те го активират до 2 часа.
Физическо лице не е декларирало приход от авансови вноски по предварителен договор за покупко-продажба на апартамент. Апартамента няма акт 16 и все още не е прехвърлен с нотариален акт. Сега иска да декларира тези приходи с цел доказване на средства....
1.Има ли възможност да се корегира ДД за 2014година?
2.Прихода облагаем ли е?
3.Евентуално ако НАП разреши тази корекция, ще има ли санкция?
Разработчикът беше писал, че за момента няма възможност за печат.
Благодаря.  Мислех, че проблема е при мен.
Някой разпечатал ли е справка по чл.73, ал.1, и как?
Ако сте сигурни, че фактурата не е платена по банка или с карта ще си получите касовите бележки от Еконт - дават ги наведнъж с един опис. Просто си ги изискайте. Бих казала, че Еконт работят много точно.
Благодаря! Това не го знаех. Ще предам на собственика да си  поиска опис на плащанията.
Благодаря mirakal! И аз съм за веднага пускане на фактура с касова бележка от КА  и това да се отразява счетоводно. Фактурата по мейла   изисква  комбинация от касови бележки понякога 5-8 на брой и пак трудно се уточнява. 
За първи път получавам фактури от Еконт без касови бележки.  На самата фактура още с разпечатването и пише платена /електронна фактура/. В нея са упоменати няколко  услуги по товарителници. При получаване на пратки, Еконт пуска касови бележки, но не се припокриват с фактурите. Как да се справя с тези различи?. Предупредих собственика на фирмата няколко пъти  но нещата си останаха така.  Не са големи сумите , но са си  разходи.
1.Признава ли се за разход?  или
2. Осчетоводяване  на разход и след това увеличение на печалбата.
Проверяват всичко свързано с работника. Проверяват за фирми които не работят , а назначават и съкращават с цел  обезщетение. Когато всичко е точно, нама проблеми.
Днес пуснах без проблем. До 15 минути получих и протокола.
Благодаря ххххх. Не бях сигурна, по спомен съм го чела някъде но не можах да го открия. Това е една от особеностите на чл.54а.
Здравейте, 
Работник  е бил  11 месеца на борсата  от 01.10.2016 г. до 02.10.2017г. Работи по трудов договор от 03.10.2017  и към момента има 2 години и 3 месеца осигурителен стаж след борсата. Налага се отново да бъде съкратен и да бъде изпратен на борсата на 60 % от осигурителния му доход. От кога започва да се брои три годишния период ? От датата на прекратяване на предходното обезщетение,  или от датата на отпускането му?
При личен труд  сумата в код 102 - приложение 1. Ако плащането е само  м 12 се записва в таблица 1 и 2 за м. 12 в  5.2.  ,но за месец 12  ще излезе доосигуряване.
За пуснати ф-ри за закупени стоки няма как да те включат в справка по чл.73. Може да продадеш  стоките на доставни цени и  да нямаш доход. За получени суми когато си на по-високо ниво и получаваш % от продажбите на тези след теб е възможно да се пускат със справка по чл.73.
2016 - 420,00
При ЕООД няма изравняване на осигурителен доход.
Приемам препоръката за  точното определяне на полезен живот на актива. Благодаря за разясненията,
Благодаря Ви за отговора. Притесняваше ме голямата стойност на амортизациите. Медицинската апаратура се смята за остаряла след 7 години употреба. Това значи ли,че реалния полезен живот на актива  трябва да бъде 7 години, и от това следва  счетоводните амортизации - 15 %.
Здравейте, неоткрих друга тема за амортизации на ДМА и затова пиша тук.
Фирма с Дейност на лекари по дентална медицина закупува дигитален панорамен рентген. В коя група трябва да бъде осчетоводен?

1. машини, производствено оборудване, апаратура   30% или греша.

В НАП
Регистрация самоосигуряващ се с Окд 5 в седем дневен срок -  до 10.12 2015 последно.
След това прекратяване  от 07.12,2015  в срок.