За 2020 година съм подала в срок ГДД . Трябва обаче да коригирам информация, не доход. Срока е удължен до края на септември. Ще подам нова декларация със абсолютно всички данни от подадената вече + допълнена информация в приложение 8 за придобит имот в чужбина .Трябва ли някъде да отбележа , че това е коригираща декларация? Има ли код за декларираща?
60% от СРЕДНОДНЕВНОТО ВЪЗНАГРАЖДЕНИЕ   --- ТОВА НЕТО СУМАТА ЗА МЕСЕЦА ЛИ Е? И КАК СЕ СМЯТА СРЕДНОДНЕВНО,НА КОЛКО СЕ ДЕЛИ -НА 21,НА 22 ИЛИ НА 30 ДНИ.

60% от СРЕДНОДНЕВНИЯ ОСИГ.ДОХОД    --------ТОВА ОСИГУРИТЕЛНИЯ ДОХОД ЗА МЕСЕЦА ЛИ Е И НА КОЛКО СЕ ДЕЛИ    НА 21.НА22,ИЛИ НА 30 ДНИ?
ЗА ВСЕКИ МЕСЕЦ ПООТДЕЛНО ЛИ СЕ СМЯТА И ПОСЛЕ СЕ УСРЕДНЯВА ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 24 МЕСЕЦА ЛИ?

И ПОСЛЕ КОЕ СЕ ИЗБИРА---ПО-МАЛКОТО ОТ ДВЕТЕ ЛИ?
И ПОСЛЕ ТАЗИ СУМА СЕ УМНОЖАВА ПО БРОЯ РАБОТБНИ ДНИ В МЕСЕЦА ----21.22 КОЛКОТО СА ЗА СЪОТВЕТНИЯ МЕСЕЦ,НАЛИ ТАКА?
Сивата икономика досега никой не я е уцелвал,но работата на счетоводителите изобилно ще нарасне.Това е ползата от  усилената мисловна дейност на някои хора.Да им съберем волни пожертвувания и да ги пратим на Карибите ,за да ни оставят
 малко въздух и на нас.
Стъпваш в поле 1. Код корекция и натискаш бутон F1. Всичко си е написано.
1.Код Корекция - избира се между 0 - основна декларация; 1 - коригираща декларация; 3 - заличаваща декларация.

По същия начин можеш да видиш какво се попълва и в други полета
Да ,не съм разбрала,че с F1 се отваря инфото.Мнооого благодаря!!!!!приятна почивка!
Трябва да коригирам декларация 1 за самоосигуряващо се лице заради мин.заплата-460 лева,а аз съм писала 420.В програмата на НАП работя и там има 3 опции- 0,1,3,Коя е за коригираща-1 ли?Три май е заличаваща.Така ли е ?
И аз така. Минава. Иначе не знам дали не може да бъде установено, че е извършено адм. нарушение, но за сега нямам.
Няма нарушение и винаги минава щом е в същата годиналПримерно за 2016 може да коригирате до 31,12,2016 и няма да има проблем.
Фирма с регистрация по ддс в България купува от Молдовска фирма услуги по спедиция на стоки услугите не са извършени в България и не са на нашта фирма/с българска регистрация/Трябва ли да правя протокол по чл 117
Здравейте!Моля за помощ за следния случай.Имаме тримесечен период на отчитане и за периода 02-04 2015 не ми признават ДДС за възстановяване с ревизионен акт.В момента сумата стои на салдо на 4538 по дебита.Как да осчетоводя акта и да ми се закрие сметката.Решението на ревизията е окончателно .Благодаря предварително!
В Русе нямаме НАП,как е по другите градове?