Не отговаряте на условията в чл.50, защото въобще не сте имали начислено ДДС по фактура, което на някое от основанията в същия член да не ползвате като данъчен кредит. Следва да си начислите ДДС.

Благодаря! Хубав ден!
Здравейте! фирма, регистрирана по ЗДДС, закупува лекотоварен автомобил през 2011 г. от физическо лице за 2000лв., т.е. без ДДС, заприходен като ДМА. При продажба на физическо лице, следва ли сделката да е освободена по чл. 50 от ЗДДС или трябва да се начисли 20% ДДС?
Здравейте! Когато нямаме такива покупки и продажби /брашно, хляб и компенсация за гориво/, трябва ли актуализация на програмата или може да се подава със старата програма?
ДАНЪЧНО-ОСИГУРИТЕЛЕН КАЛЕНДАР НА НАП
Дата 25 Април

Подаване на Декларация образец №6, за дължимите осигурителни вноски за предходната календарна година, от самоосигуряващите се лица с изключение на лицата, извършващи стопанска дейност като търговци по смисъла на Търговския закон, включително едноличните търговци, както и физическите лица в случаите по чл. 29а от ЗДДФЛ (лицата по чл. 51, ал. 1 от ЗДДФЛ), за които срока за подаване на декларация образец №6 е до 30 юни.

Наредба № Н-13 от 17.12.2019
Декларация 6 годишна за самоосигуряващ се в ЕТ, срокът за подаване  30.06.2021 г. ли е или 30.04.2021 г.,  предвид включването на годишното изравняване?  При положение, че срокът за подаване на ГДД по чл. 50 е 30.06.2021 г.
Точно за Д6 за 2019 на СОЛ не видях да има коментар в неговото изказване. Проверих и данъчния и осигурителен календар на НАП - също няма. Може би не съм видяла или прочела нещо - ще помоля да ме поправите и копирате правилния текст.
Виктория Минекшева-Иванова Декларация обр. 6 с м. 13/2019 ще се подава до 30.04.2020 ли и как стои въпроса с лицата, които ще подадат годишните си декларации до 30.06.2020 и тогава ще станат ясни осиг. вноски за довнасяне?

 · Отговор · 1 дни
Росен Бъчваров
Росен Бъчваров Срокът за самоосигуряващите се, които не са ЕТ остава 30 април. И за декларацията по чл. 50, и за осигуряването. За ЕТ и ФЛ, избрали ред за облагане като ЕТ се прилага удължения срок до 30.06. Описано е в текста.
Къде го има това ?
Във връзка със запитвания в групата ПРОФЕСИОНАЛНА СЧЕТОВОДНА ОБЩНОСТ, г-н Росен Бъчваров има публикация и отговори на поставени въпроси.
За самоосигуряващи се в ООД и ЕООД - срок 30.04.20 за Декларация 6 за 2019г.
За самоосигуряващи се ЕТ - срок 30.06.20  за Декларация 6 за 2019г., трябва да е.
Само по ел.път или може и на хартия в НАП?!?
Имам три граждански договора в м. март 2018 г.  за годишно приключване и съставяне на ГФО - трябва ли да  подавам План в ДАНС?
Като извършването на дейност по занятие, означава, че тази дейност трябва да се извършва като постоянна работа (системно) с цел извличане на печалба в свой частен интерес, а не да има случаен характер -  /ППЗДДС/
Здравейте! Коя категория ДМА са автомобилна везна /кантар/ и елеватор за зърно           /кофичков/? Колебая се между І -ва -съоръжения- 4% и VІІ-ма - всички останали ДМА -15%.  Благодаря.
Някои колеги споделят това:
"И аз днес звънях в НАП и ми отговориха да си направя настройка в контрол панела и там да си променя десетичната запетая с точка!!!"
Благодаря! Оправи се! :wink1:
Здравейте,
Ползвам програмата на НАП за Д1 и Д6. С последното обновяване на програмата имате ли проблем с десетичната запетая. При мен има. А били отстранили този проблем?!?!?
Например сума 534.18 лв. излиза 534.00 лв.
Инсталирах отново базовите сертификати на Stampit и подадох ДДС - то! Но Итрастата все още не работи!
В петък пуснах три ДДС-та без проблем. Само Интрастата не работеше. Звънях на националния телефон и ми казаха, че има проблем с него да пробвам по-късно. Явно още не са го оправили, защото до днес не работи.
Но ДДС-то защо не работи не знам.
За ДДС-то - формира Декларацията и при подпиши излиза това:
Проблем при подготвяне на данните
Проблем при подготовка на подписа
Базовите сертификати не могат да бъдат намерени

За Интрастат: 503 service unavailable
Имате ли проблем със страницата на НАП?
Не мога да подам нито ДДС нито Интрастат!
Зададох въпроса и ето отговорът,който получих от компетентно лице.Прикачам го тук,за полза на интересуващите се.
Компетентният отговор напълно съвпада!
Автомобили, закупени по марж от Бъргария или ЕС, иимаме право на избор при продажба по общ ред или марж. При ВОП от ЕС или покупка от фирма регистрирана по ДДС в България само общ ред по ЗДДС.
Попълвали сме такива Справки при възстановяване па ДДС!