При въведено сумирано работно време за един месец, вида на осигуреното лице е 01 - като за останалите лижа, които са на подневно отчитане.
По-скоро Приложение 2 за доказване на трудов стаж.
От Наредба за ТКТС:
   Чл. 12. (1) Трудовият стаж по Кодекса на труда се установява с трудова, осигурителна и занаятчийско-ученическа книжка или с удостоверение, издадено въз основа на изплащателни ведомости или партидни книги или други документи, удостоверяващи време, което се признава за трудов стаж по чл. 354 от Кодекса на труда.

Ако той си е разпечатал справка от сайта на НАП/НОИ не мисля, че е основание да го зачетете за трудов.
Дължат се вноски за фонд Пенсии и ДЗПО от уволнението до възстановяването. Базата е последното брутно възнаграждение. Изцяло са за сметка на осигурителя. Дължи се и ДОД върху 6-те заплати, там трябва да се разберете с ЧСИ как ще оправите сумите.
"Намалено" и "непълно" работно време са две различни неща.
Необлагаемите 100 лева от ваучери ще преминат в осигурителен доход.
Има пречка - работното време и работното място.
Освен, ако не пращате нещото на негова територия, да си го охранява там.
КТ
Чл. 66. (Изм. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.)
(5) (Нова - ДВ, бр. 48 от 2006 г., в сила от 01.07.2006 г., предишна ал. 4 - ДВ, бр. 58 от 2010 г., в сила от 30.07.2010 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2022 г., в сила от 01.08.2022 г.) При всяко изменение на трудовото правоотношение работодателят е длъжен най-късно до влизането в сила на изменението да предостави на работника или служителя необходимата писмена информация, съдържаща данни за извършените промени.
Не знам как мислят, че може да се случи, ако има отсъстващи служители около началната дата.
Тази алинея е напълно безмислена при промяната на МРЗ.
Беше объркан линка, иначе има нови декларации в сайта на НАП.
Има един необмислен сякаш момент в Наредба 7 относно ваучерите на напуснали служители. Вижте първо какво пише във Вътрешните правила, щом така са казали.

Чл. 14.
(4) Всеки ползвател, който е получил ваучери за храна, е длъжен да върне на работодателя неизползваните ваучери за храна при прекратяване на трудовото правоотношение или договора за управление.

При раздаването Вие вече ще сте напуснал служител.
Зависи на какъв принцип ги давате - на всички, без значение от отработените дни или само за присъствени дни.
Точно по тази точка не се съобразявате с МОД.
Естествено, че има как НОИ да знае за тези реални хипотези. Нали се описват в приложение 9 при подаване на болничния.
Проблема идва точно от това, че фирмата подава болничния с дни с право на обезщетение, а в Д1 ги подава най-вероятно в кл. 16.1 като отработени.
Изменението в КТ касаеше задължението на работодателя да запознае служителите с ВПРЗ /за новоназначени още при постъпване на работа/. Въпреки че при нас са вписани с програмата за първоначалния инструктаж, отделно като точка в ТД и на двете места се подписват, че са запознати, отделно ни искаха списъци с подпис за ВПРЗ, ПВТР, ОР
В Наредба 7 към края имаше един член, че напусналите служители трябва да върнат неизползваните ваучери. И един друг, той отпадна отдавна, според който работодателят пък трябва да ги върне на оператора. И става така, че реално служителя вече е напуснал, когато се раздават ваучерите за месеца в който е бил на работа.
За тях е  1ви от двумесечно отчитане.
Защото според нормативите, ако си е използвал целия ПГО при предния работодател, няма право да ползва платен при новия до края на календарната година. Освен ако при новия работодател ПГО не е в по-голям размер.
2022 г - от 01 до 03-ти са неработни дни. Няма как неплатения да е от 03.01.
Как е влязъл в сила договора изобщо? Кога е сключен?
Иначе и аз клоня към 19 дни.
За коя година става въпрос?
На коя дата е прекратен ТД?
На подневно изчисляване на работното време ли е?
На час по лъжичка. Дайте цялата информация, за са Ви се отговори коректно.
Ако е работил от 01.08 до 24.08 ще трябва и този период да влезе в сметките за ПГО.
Но най-добре дайте и периода от кога до кога се води на работа.