Здравейте!Имаме следният случай: Самоосигуряващо се лица с ЕТ в нашата страна по същото време е работило в страна от ЕС по трудов договор през 2012г, при приключване на годината колежката не е подала приложение с изравняване на осигурителните вноски ,а лицето си е платило данък печалба.Сега при заверка на осигурителната книжка инспекторката не желае да я завери без изравняване.Въпросът е може ли осигурителният доход от страната в ЕС да се посочи в колона 1 и да се подаде приложението за стар период с него лицето минава максималният праг на осигуряване за 2012 г?Ако някой е имал подобен случай ще бъда благодарна да се включи и да даде малко инфо как да го направим.
Здравейте!Имаме служител който е с онкологично заболяване и в последните няколко години е ползвал много болнични заради оперативна намеса.Въпросът ми е на колко дни отпуск има право през годината?
Датата която съм посочила като изтичане на втора година е грешна вместо 24 съм посочила 28 и от там идва разминаването.
Здравейте!Искам да попитам при отпуск за отглеждане на малко дете до 2г по чл.53 защо програмата на НОИ за болнични ми дава грешка че възрастта на детето не съвпада с обезщетението, детето е родено на 24,04,2015г?Изтеглена е новата версия от 14,04,2016г ,някъде нещо пропускам но къде?
Здравейте!Нещо се обърках и искам да попитам декл.6 годишна за 2015г как е правилно да се напише 13/2015г или 13/2016г?Микроинвест са решили да ни улеснят като самата програма я прави ,но пеше 13/2016г,а до сега винаги сме си я попълвали като 13 и съответната година на приключване.Благодаря!
Здравейте!Днес направихме новата въпросна актуализация на Микроинвест ТРЗ ПРО която решава проблемите с болнични,но за съжаление когато подадох с код корекция болничния ми го прие но със същия проблем с ЛНЧ на лицето а не с ЕГН.Сега успях да си намеря грешката и да я  коригирам въпросът ми е заличаване на корекцията и редовни данни или корекция друга с ЕГН на лицето?
Промених ръчно месеца за експорт и се получи.
Говорим за Микроинвест Про и задавам дата на представяне м.01/2016г,но давам експорт на данни за м.12/2015г,защото от тогава започва болничният.
Здравейте!Искам да попитам болничен започващ от 24,12,2015г и издаден в 01/2016г как трябва да се подаде по новият вариант?Защото при направена актуализация пак ми излиза по стария вариант.
Здравейте!Представен по- късно болничен в м.01/2016, а започващ от 30,11,2015, което означава корекция на декл.1 и декл.6.Въпросът ми е относно декл.6 със суми в намаление и код корекция обща ли трябва да подам?
Трябва да сложите променлива - възнаграждение за личен труд и сума 420,00лв
Здравейте!Искам да попитам когато едно лице е регистриран ЗП по ЕГН и е регистрирано по ЗКПО, как е по добре да отдаде земя под наем през ЗП или като физическо лице?
Благодаря на всички! :give_rose:
Здравейте!
Имаме лице с болничен от м. март ,съответно болничният е представен в НОИ и до тук добре.Но днес се сеща че си е закрило банковата сметка, която е била представена преди за получаване на обезщетения и няма такава ,а самия болничен не е върнат поради някакво несъответствие било то и липса на банкова сметка.Имам нужда от съвет какво трябва да направя за да се изплати този болничен.
Благодаря!
Здравейте отново!Стана ясно ,че нещо в базата на фирмата  не ни е било наред и след направена корекция вече всичко е окей.
Здравейте!Имаме две лица на втори трудов договор едното мед.сестра ,а другото учител сега подаваме Д1 и ни ги връща че не е верен % ДОО за работодател няма ДЗПО и учителски евентуално за учителя.ДЗПО-то го е прехвърлило в ДОО-то въпреки че в програмата има чек за ДЗПО.И не мога да разбера какво точно отпада от осигуровките на втори ТД.Моля за помощ!
До момента не сме имали проблеми с тези правила ,минали сме доста проверки.Успех!
А какъв е срока от регистрация на ТД да се представи приложение 4 в НОИ?
Здравейте!Искам да попитам относно майчинство на 50%.Лицето е било в майчинство отива и подава молба за напускане и договора се прекратява, но започва работа на друго място след 2 дни какъв документ трябва да се занесе в НОИ за да получава 50% майчинство?
Благодаря!