Определено са физичеки лица, данъчно незадължени според чл. 18 от Р282/2011.
Здравейте, ние сме ЕООД, нерег. по ЗДДС.Предстои ни да издадем фактура за извършена адвокатска услуга на ФЛ от ЕС, нерегистрирано по ЗДДС, това задължава ли ни да се регистрираме по чл.97?Благодаря предварително!
Здравейте, имам фактура за консултантска услуга с фактура от физическо лице в Испания /има данъчен номер в Испания, но доколкото съм информирана не е рег. по ДДС там/ , като какъв вид сделка да я покажа в дневниците по ДДС?
Здравейте, имам следният казус-фирма управлява сграда, където част от апартаментите, притежавани от чужденци, се отдават за туристически услуги. След изтичането на календарната година правим нещо като рекапитулация, въз основа на която начисляваме възнаграждение на чужденците като процент от реализираните приходи. За нас тези суми са разход.Въпроса ми е кога да начисля този разход за нас-в 2013 или за 2014г., тъй като към 31,12,2013, за нас този разход е все още неизвестен.Сумите на чужденците ще ги изплащаме сега, февруари, като ще им удържим данък 10%, който ще внесем в бюджета, помогнете, какви декларации ще трябва да подаваме за тези изплатени суми?
Здравейте, на един клиент, който има ЕТ наскоро му възстановиха ДДС, две седмици след това последва проверка на него като ЕТ за петгодишен период, и като физическо лице за период от 2007г. до 2013г., което надвишава давностният срок 5г.Незнам  какъв ще е резултата, нямам особени притеснения, но все пак да питам, мога ли да се позовавам евентуално на давностният срок от 5г. ?Благодаря
Здравейте, имам нужда от помощ-декември месец 2012 начисляваме доходи от наем на чуждестранни ФЛ, съответно начисляваме и 10% оконч. данък. Сега, април 2013г.  изплащаме тези доходи,както и плащаме и начисленият данък, кажете ми моля ви, каква декларация трябва да подадем и в какви срокове.Много благодаря предварително.