Здравейте, пиша тук за да не отварям нова тема. Закупена стока/машина в м.12,23 год.. През м.02.24 год. поради повреда фирмата я връща и и се възстановява сумата + е издадено сторно кредитно известие. Машината е заведена по 206 сметка   2в дебит 206 и 4531/ кредит 401 .     Сега кредитното трябва да се осчетоводи по същия начин но със знак -.Правилно ли е. За януари не е начислявана амортизация на машината.
Да , всичко е на ред. Трябваше на отида на лицето което се упълномощава . Благодаря
Благодаря, но отново и отново прехвърлям услуги и никъде не виждам - Управление за достъпи - :hmmm:
"Имате заявени за ползване услуги, чрез упълномощаване, срокът на които скоро ще изтече. Моля да прегледате своите достъпи в справка "Упълномощители" и при необходимост подайте ново Заявление за упълномощаване."

Това съобщение ми излиза на начална страница след като вляза с кеп.
Къде е тази справка "Упълномощиели", защото аз или не я виждам или не съществува/което е малко вероятно/
С протокол за брак. А шофьорът няма ли вина? Начет за материално отговорно лице?
  При тази сума близо 3000 лв. трябва ли да се внесе ддс то на повредената и бракувана стока
Управителя е управлявал буса
Здравейте, моля за съвет какво да се направи в следния случай.  Фирма занимаваща се с дограма има поръчка в м ноември за 21 кв.м. В м.декември при превоз на дограмата тя се поврежда, при остър завой коланите се скъсват и почти всичко е повредено. С какъв документ да бракувам тази стока, това са близо 3000 лв.
За да не откривам нова тема, ще попитам под тази. Фирма занимаваща се с няколко дейности държи офис под наем. Разхода за наема през година се осчетоводява по 602 сметка като съответно се приспада и внася данъка при източника. Накрая на годината обаче при приключването понеже са две аналитичности по сметка 611 как е правилно да се отнесе разхода от 602 сметка. Или пък по 614? Също ми е питането и разходите за мобилни , куриерски, заплати. по принцип приходите от едната дейност са в пъти по големи от втората, и до момента всички тези разходи са отнасяни към съответната аналитична сметка
Сметка материали - крайно дт салдо на 302. Дебитното салдо на 302 е едно а в баланса сумата е с 14,10 лв. в повече.
Здравейте, при приключването на 23 г. и подготовка на баланса получавам една разлика м/у материалите в оборотната вед. и баланса , разлика с 14,10 лв. - материалте в баланса са повече от тези в ОВ. Разпечатих главна книга на 302, нищо не откривам там. От къде може да идва тази разлика?
А какво е нормалното съотношение на МЗ и нетни приходи за година да кажем?
Пуснато е документ СТОРНО НАМАЛЕНИЕ НА ДАНЪЧНА ОСНОВА към фактура от м 12,2023 год.Моля кометнирайте осчетоводяването.
Здравейте, фирамата закупува кафе машина от голяма верига. В последствие след многобройни рекламации иска да и се възстанови сумата. Машината е заведена декември, осчетоводена и включена в амортизационния план. Сега след като възстановят сумата , пуснат кредитно предполагам , как трябва да се отрази . Благодаря ви
може ли някой да коментира
Здравейте, трябва да попълня ГДД на лице което е местно физическо лице. Работи като м/ународен шофьор към немска фирма. В българия има доход от наем на помещение и никакви други дохои /от тд и т н/. В ГДД трябва ли да включа дохода от немския работодател? 
Когато е пропуснато лице да се посочи в справка по чл 73 ал.1 и тя е подадена как трябва да се процедира. Пуска се нова само за пропуснатото лице  или  се пуска коригираща ?
Моля да дадете линкове на новите платежни нареждания във вариант ексел. Благодаря
Къде в системата на нап подавате справка по чл 73 ал.1. 
Нещо се обърках и няма намиране къде в услугите трябва да търся. За чл 73 ал 6 ясно но другата къде ? Благодаря ви