Какво се плаща със задна дата всички осигуровки ли /социални, здравни/
Бихте ли ми казали на служителя, който е възтановен от съда отново на работа какви документи трябва да подам в НАП??
Здравей ако някой може да ми помогне имам следния проблем- вчера входираха заявление за връщане на работа след решение на РС излезнало на 15.11 . Юриста не го признава тъй като трябвало да има съобщение от съда но колегата не го е получил разбрал е че е спечелил от адвоката му. В закона пише че след входиране на заявлението работника се възтановява веднага и ако не стане материалната отговорност се носи от мен. Някой имал ли е такъв случай да ви помогне какво да правя да се защитя аз в случай на проблем!
Сума, подлежаща на авансово облагане 163.72
Сума за получаване   225.41
Не аз съм работник директора ме притиска да подпиша протокола. Каза че няма да ми преведат парите за Юни и Юли.
Здравейте  работя на ГД и днес ме карат да подпиша протокол, че трябва да връщам пари тъй като фирмата с която имат договор не била регистрирана по ДДС и били ми плащали повече. Имат ли право да ми спрат възнаграждението. Грешката е от август 2017 и вчера са я открили. Фирмата изпълнител е поправяла фактури и е сторнирала.
Здравейте, имам следното питане - предстои ми връщане на работа след 2 година майчинство, но работих на смени от 5,30 - 13,30 /първа/ и от 13,30 - 10,30 /втора/ няма делник или празник. Мога ли поискам от работодателя да работя на редовна смяна от 8,30 до 17,00 ч. на база някакво законово обоснование? Четох КТ, но нищо не разбрах!!
Или трябва да напусна тъй като немога да работя на смени. На постоянен трудов договор съм и работих на график.
Във връзка с промените в Уведомлението по чл.62 ал.5 КТ някой може ли да ме посъветва как е по добре да напра.
1. Нови допълнителни споразумения с ЕКАТТЕ
2. Или уведомявам само НАП
Имам следния въпрос до м.Ноември бях в майчинство, а сега в съм отпуск м.Януари ни отпускат пари за работно облекло, но на мен ми отказаха с аргумента че замесника ми ще го получи. Това правилно ли?
Тези 112лв. са за 3 дни.
От 880 лв. е станала 1100 лв. и януари ще има ново увеличени. В този смисъл ако прекратя майчинството от 1.12 и работя целия декември ще мога ли да се възползвам от това увеличение?
Добре ако приемем, че не разреши работодателя отпуската е длъжен да ми е отложи и немога да я изгубя?
Имам следното питане на 23.12 трябва да съм на работа след 2 година майчинство искам да излез на в отпуск 64 дни, как ще ми се плати отпускът като последния месец преди да излез на в болнични съм получила 112 лев. Трябва ли да работя поне 10 дни, за да ми се актуализира заплатата тъй като има 5 пъти увеличение. Ако ми откажат да работя 10 дни и да излез на в отпуск какво мога да направя. Благодаря ви предварително
Имам следното питане на 23.12 трябва да съм на работа след 2 година майченство искам да излезна в отпус 64 дни, как ще ми се плати отпускът като последния месец преди да излезна в болнични съм получила 112 лв. Трябва ли да работя поне 10 дни, за да ми се актуализира заплатата тъй като има 5 пъти увеличение. Ако ми откажат да работя 10 дни и да излезна в отпуск какво мога да направя. Благодаря ви предварително.
Получих отговора им че ми отказват със следния текст: Съществува пречка по реда на чл.8в, ал. 1 от ЗСПО и чл.16а, ал. 3, т. 3 от ППЗСПО т. е лицето не е учащо в редовна форма на обучение. Към датата на подаване на документите на молбата-декларацията за учебна 2014/2015 г.
Значи действително нямам право на таи помощ тъй като аз април съм се записала, но реално от 01.10 ще започна лекции а детето ми на 22.06 ще навърши 6 м
Здравейте на всички обръщам се с молба към вас може ли някой да ми разясни следното:
На 28.04.15 г. си подадох документите, че съм записана редовно обучение за бакалавър в Социално подпомагане. Днес ми се обадиха  от там и ми съобщиха, че нямам право на еднократната помощ, защото детето на 22.06.15 г. ми навършва 6 месеца, а лекциите ми започват на 01.10.15 г. и съм нямала право на тази помощ и че помощта не се изплащала вече на веднъж а на етапи (на 6 м по 400 лв.) имало ново изменение на Закона. Търсих на всякъде никъде не видях да има изменение на закона  и че помощта се изплаща на дете до 1 г. , а ние ще направим 1 г. чак на 22.12.2015 г. Моля да ми разясните имат ли мотив да ми отказват тази помощ или да си търся правата по съдебен път. Благодаря предварително на всички.
Имам следния случай колега трябва да замести Н-к отдел въпроса ми е какво допълнително споразумение да пусна по чл. 119 или 259, кое ще бъде по правилно като не трябва да се упоменава срок за завръщане на титуляра, но ще получава неговата заплата и върши двете длъжности  едновременно .
ок мерси ще се пробвам с заповед
при назначаването му се плаща 10% и сега при новите документи излиза че трябва да се плаща 13% как да му го върна със стара дата все си мисля че трябва да е от март, да започне да се плаща 13% но не знам как да го променя със заповед или ДС
Може ли някой да ми помогне по следния проблем - на 24.04.13 г. съм назначила служител с професионален опит 10 г. общ стаж 15 г. и днес ми носи УП3 и се оказва, че всичко му е различно на всичкото отгоре има грешки и в УП3 така и в трудовата книжка. Аз приемам правоъгълните печати за вярно но при изчислението се оказа, че има разлика в класа 13 г и общия стаж му е различен. Моля някой ако е имал същия проблем да ми каже какво да правя ДС ли да пускам или някаква заповед и на какво основание.