В т. 14, чеквате и пишете колко са децата. Отваря се допълнително място за 2-рото дете
Аз подписвам документите в системата на НАП. Качвам ги неподписани. Ако не ме лъже паметта: В дясно до всеки качен файл се появява бутон "подпиши". Използвайте го.
Ползването на отстъпка беше до 31.01.2018 г.
Предполагам, че се дължи на факта, че още не са обработили справките, които са подадени на хартия. Да се надяваме, че до края на месеца ще качат информацията.
Имах такъв случай. Оправя се на място в НАП - Заличавате старото уведомление и пускате ново с код 11 и попълнен ЕКАТТЕ и дата на сключване - датата на договора
Това, че Вие се го представили на работодателя на 12.07. не означава, че той го е представил в НОИ веднага на секундата. Срока работодателя да представи болничния е 10.08. , като са Ви отговорили и от НОИ
Буквата се пише на латиница, Проверете също така да не сте добавили интервал преди или след номера
Благодаря!
Смених компютъра и го "излъгах"
Здравейте,
опитвам да подам декл. 1 на ЗП с ПИК и не успявам. Прикачвам файла, въвеждам ПИК-а и като дам "потвърди" се появява бяла страница и никаква реакция по-вече. Пробвах през ЮЛ и през ФЛ - ефектът е еднакъв.
Някакви идеи къде може да е проблема?
Благодаря!
Здравейте, попълвам болничен на служител, който няма 6 месеца осиг. стаж.
В т.2 на приложение 9 чеквам, че няма стаж и оставям датата празна (понеже датата на придобиване на ОС е извън периода на болничния)
В т.9 на приложение 9 попълвам така от 15.03. до 28.03. - 10 дни - 8 часа.
Проверявам файла - няма грешки, но при подаване системата отхвърля болничния: "9313 Попълненият брой дни/часове в т.9 не съответства на избраното обстоятелство за липса на 6 месеца осигурителен стаж (т.2), когато не е попълнена дата на придобиване на стажа."
Колко раб. дни трябва да посоча в т.9 - 10 (колкото са реално) или само 3 (които са за сметка на работодателя)?


Нищо не се запази - започвам от нулата с въвежданията, но поне успях да инсталирам и подкарам програмата. До тук са ми хакерските възможности  :blush:
Както и да опитвах това не можах да го постигна.
И аз опитвах всичко, което ми хрумна - инсталирах и трих поне 30 пъти - в същата директория, в друга директория, директно в главната директория, рестартирах компа ...  и все не ставаше. Стартираше се със 1000 съобщения за грешка и не можех да въвеждам нищо. И за капак - не можех и да изляза от програмата с "изход"
Накрая реших да сменя диска (да я запиша на друг диск) - и успях да я излъжа.
За жалост си права - започва се отначало. "Инсталацията на нова версия 2.0  е независима от предходни инсталации." - това е от ръководството.
Аз бих казал, че не е нова версия, а нова програма.
Проверете си внимателно входните данни на прил. 9 (номер болничен, дати, имена, ИНТЕРВАЛИ ...) - трябва да съвпадат с данните които сте подали 1:1. Проверете серията на болничния дали е на латиница или кирилица. Ако няма съответствие 1:1, тогава дава грешка  за "липсва основен документ". Имах подобен случай заради 1 интервал
Да, тествах и подавах без проблеми. Какво те притеснява с тестването?
А включихте ли подписа преди да отворите браузъра?
Правите си регистрация: в ляво има падащо меню - "изберете"
Като избетете вида потребител, се отваря възможност за регистрация
Не е обобщена за годината. В горната час е разграфено да избираме тримесечие, а в същото време ФЛ трябва да пише месец (т.3.от частта, която попълва ФЛ)