Здравейте! Имам следния въпрос - може ли по време на неплатен отпуск, да пусна молба за напускане с един месец предизвестие? В същото време имам невзет остатък от годишния платен 5 дена .
Здравейте, поради временно спиране дейността на фирмата  имам следното питане. ЕТ със собственик пенсионер и едно лице на трудов договор. От 01.04.2015 приключваме дейност, но не закриваме фирмата. Притеснявам се да не изпусна нещо и затова питам, какво трябва да направя при спирането?
1.Спиране на касов апарат.
2. Прекратяване на трудов договор и после в НАП какво подавам?
3. Трябва ли нова патентна декларация за спиране на дейност и къде да я подам, защото досега я подавах в града в който е обекта, а не където е регистрирана фирмата?
4.Трябва ли да декларирам нещо в НОИ за да не се плащат ЗО на пенсионера?
5. И нещо друго ако има?
Благодаря Ви предварително.
Благодаря на всички за помощта, наистина е била на работа на 28 събота до обяд. Ще помислим дали да преподпишем с дата 27 за да нямаме главоболия и тогава заповедта за освобождаване ще бъде 28.03. - пак събота, това проблем ли е?
Благодаря Ви това го разбрах, но нещо друго трябва ли да подготвяме освен трудовата книжка, трябва ли да уведомявам инспекцията по труда? Това ме тормози повече :-)
не е работил, връчили сме предизвестието на 28.02. Може ли така?
Здравейте, имам следния въпрос. Фирмата е ЕТ. Става въпрос за магазин/ продавач. Постоянен трудов договор. Стаж във фирмата 15 години. Затваряме магазина. Фирмата ще спре работа за неопределено време. Има връчено предизвестие 1 месец. Изпозвана е цялата отпуска. Прекратяването ще бъде по чл.328 чл1 т3 . Ако предизвестието е връчено на 01.03. от коя дата трябва да е заповедта за освобождаване за да не изчисляваме после осигуровки за 1 ден? И освен трудова книжка, друго трябва ли да подготвяме за да може работника  да се регистрира в бюрото по труда?
Много, много Ви благодаря.  :yes3: :flowers:
Да, точно такъв е този неплатен отпуск, зачита се за стаж.
 Много благодаря marpan_64 , дали ще е удобно да ми кажете с какъв код се пускат тези декларации, пише ли се нещо по специално от месечните, които пускам при нормално работно време?
Здравейте, искам да ви попитам, при неплатен отпуск от един месец на продавачка в магазин по нейна молба, аз като работодател, какво трябва да и платя и какви декларации трябва да подам? Благодаря Ви предварително.
Здравейте, може ли  да ми кажете, когато 25 се пада събота или неделя, може ли декларации 1 и 6  да се подадат в НАП на 26 примерно в понеделник? Има ли такава възможност? Благодаря предварително
Здравейте, а за приспадане на данъци от застраховка живот, кое приложение се попълва? На трудов договор е.
Здравейте, имам следния въпрос.Тъй като трябва да си попълня ГДД по чл. 50 от ЗДДФЛ за  2013 година, а през нея освен, че съм получавала наем, съм и продала имот. При сделката нотариуса плати данъка, аз сега трябва ли да декларирам нещо? Новия собственик я декларира в срок от 2 месеца. Благодаря Ви предварително!
Здравейте, дали ще може да ми помогнете за авансовата вноска за наем на помещение за  първото тримесечие. Трябва да я платя /ЕТ на физ. лице / в НАП Ямбол, но не знам точно по коя сметка  и ВИД ПЛАЩАНЕ. До сега плащах по код 111111. А сега? Благодаря.
Много и сърдечно Ви благодаря за отговора,  :flowers:
Здравейте,
може ли да ми кажете какъв годишен отчет трябва да попълни ЕТ, не е регистрирано по ДДС, тъй като на страницата на НАП има два вида, съставящи баланс и не, на едното пише за ЕТ ?
Благодаря предварително. :smile1:
Може с една бележка по чл.45, ал.4 от ЗДДФЛ.
Благодаря, а за сметките за изплатени суми- 12 или 4 ?
Здравейте,
Моля Ви пак за съвет :flowers:, колко сметки за изплатени суми трябва да представя и колко сл. бележки? Миналата година бяха  за всеки месец или 12 на брой, а тази като сме плащали данъка на тримесечие? Последното тримесечие не съм плащала данък.
Много Ви благодаря за отговора :flowers:
Значи следващата декларация по чл.55 ще е през април за първото тримесечие на 2014 год. ?