Привет,
Имам въпрос относно това как трябва да се попълни молба за напускане при условие, че лицето няма да спази 1 месец предизвестие, а само две седмици. Останалите две ще си ги плати.

Молбата по чл . 326 ли трябва да бъде и съответно „считано от“ коя дата би трябвало да бъде - датата на която лицето реално иска да напусне или датата със спазено 1 месечно предизвестие.
Към молбата има текста по чл 220, че дължи обецщетение.

Благодаря предварително на всички, които се включат.
Тоест дължи ни едномесечна заплата като обезщетение по чл.220 и да възнаграждението до 17 ноември е пропорционално.
Здравейте,
Имаме напускащ, колега , който не желае да спази едномесечно предизвестие и ще го плати.
Ако датата на прекратяване е днес, този един месец в работни дни ли да го изчисля?
ОТ 18/11 до 18/12 - са 21 дни.
Здравейте,
Дължи ли се обезщетение по чл. 224 в случай, че служителят напуска след 7 работни дни по взаимно съгласие?
Здравейте,

в какъв случай се подава уведомление до НАП: при анекс свързан с промяна на длъжността или при анекс свързан с промяна на заплащането /без промяна на длъжността/?
Много благодаря предварително.
Здравейте,

Имам служителка, чието дете е настанено на пълна държавна издръжка в дом/по мед.причини/ и майката иска да се върне на работа. Декларацията до 410 дни е подадена на 15 май. Какви документи като работодател трябва да се подадат в НОИ?

Благодаря предварително за помощта.
На ново работно място съм и практиката е сключване на трудов договор (подпис) на 8 май, като уведомлението е подадено примерно предния ден - на 7 май, на лицето се дават договора и уведомлението.

Постъпва на работа на 12 май и подписва в договора постъпил на работа на 12 май.

Въпросът ми е правилно ли и е да се подава толква рано уведомлението до НАП - в предишната ми работа се считаше че заплатат започва да тече от датата на уведомлението?
Тоест един път подавам декл6 с код 5 за трудови договори със съответната декл 1(заедно) и след това подавам още една декл6 с код 4 за граждански със съответната декл 1.

Благодаря за бързия отговор !!!

Още един въпрос - гражданските договори на фирмата не ги правим на Омекс и декл 1 попълвам на програмата на НАП. До сега подавах две декл 1 и една декл 6 за трудови и гражднаски договори заедно.

Сега обаче не ми е ясно как да подам една декларациите  и за трудови и граждански.

Тоест Омекс изкарва за трудови договори декл 1 и декл 6. Аз попълвам на Нап-ската програма декл 1 и декл 6 за граждански договори. Въпросът ми е как дза ги подавам тези граждански договори? отново да падам една декл 1 и декл 6 за гражданските ? така не става ли двойно подаване на декл 6 за един месец??
не мога да се ориентирам с новото подаване на декл 1 и 6. За месец Януари заплатите са платени на 20 февруари. Успях след няколко опита да подам д1 и д6 и ми ги приеха. Въпросът ми е за д6 с код 8 за данъка - Омекс го изкарва с отделна папка сам с данъка.

Как да го подам с ел. подпис. ??? Може ли да се подаде само д6 с код 8??

Чисто технически не ми е ясно как следва да се избере в полетата на страницата с ел. услуги.

Моля помощ!!!
Предприе ли нещо или ? Сега се чуда като ходя на крак да подавам скапаната декл55 сигурно и пълномощно ще трябва... много ме е яд ...
Имам следния проблем с ел. подпис и незнам каква е причината.
До сега подавах декл.чл.55 с него - вече две подадени, НО изведънж ми изчезна този ред на страницата, заедно с  реда за подаване на дкл по чл 73.
Нищо не съм подавала в НАП или променяла в упълномощаването.
 Сега изведънж изчезнаха тези два реда и се чудя какво да правя - да подам ново уведомление с пълномощно в НАП ли ? Нещо от настройките ли е ? ... Знам че звучи мн глупаво но сега изилиза че трябва да ходя на крака да подаваам декл 55 при условие че предните две ги подадох с ел.подпис...    :blush:
Мерси за ясния отговор
Тоест до края на септември трябва да удържа и внеса данък за юли и август ? а върху сумите за септември, които се плащт през октомври - не? 
Имам следното питане : при граждански договори за месец юли, август и септември - тоест трето тримесечие се удържа и внася данък, за месец септември сумите се изплащат през октомври и тогава мисля да внеса данъка за цялото тримесечие. Правилно ли ще постъпя? Извинявам се за глупавия въпрос, но се обърквам от това, че септември се изплаща в октомври...
Благодаря, и друг въпрос - трябва ли да съм превела ДДФЛ-то ? или може да я подам и след това да ги преведа?
Предстои ми подаване на декл.55 за първо тримесечие за изплатени граждански договори. До колкото знам се носи на място, а трябва ли да имам пълномощно от управителя за подаването или не ? Искам да се подготвя, че да не ходя по няколко пъти  :blush: .. мерси предварително