Много ви благодаря!
Забравих да допълня, че лицето е самоосигуряващо се, а как ще се отрази в образец 1 ?
Лице назначено на основен трудов договор при работно време от един /1/ час желае да излезе в неплатен отпуск от 01.06.2018г. до 30.06.2018г.. Въпросът ми е как се изчисляват здравните осигуровки върху неплатен отпуск - 510/2*8% или 225/8*8%?
Вярно ли е. че от 01.01.2018г. справка-декларацията за ДДС се подава само по електронен път и не може на хартиен носител?
Лице работещо по трудов договор, през годината има дни във временна неработоспособност. Ще се отрази ли това при годишното изравняване, т.е. ще трябва ли лицето да довнася ДДФЛ?
Какво обезщетение за безработица ще получава лице, което е освободено по чл. 326 т.1 от КТ и през последните 24 месеца е осигурявано на база минимален осигурителен доход за дейността, а има и месеци, в които е осигурявано на 4 часов работен ден? Означава ли това, че лицето ще получава минималния размер, който е 7.20лв. на ден?
Фирма променя правната си форма - от оод става еоод. Как да се запише това в трудовите книжки на работниците? Булстат не се променя. Прилага ли се в този случай чл. 123 от КТ?
Каква е глобата за неподадени декл. обр. 1 и обр.6 и има ли давностен срок, след изтичането на който няма санкция?
Работещо оод - през годината единият от съдружниците дарява дяловете си на другия, в следствие на което оод става еоод. Булстата остава същия. Необходимо ли е подаване на уведомление в нап? Как ще стане годишното приключване - на оод и еоод поотделно или?