До момента са плащани като сам.л. пълни осиг. с право на болнични и обезщетения. За НОИ до колкото разбирам за да има право на обезщетението, трябвало да се спре дейност, т.като то няма работници, и презумцията е че получаваш обезщетение след като не извършваш работа.
Здравейте, колеги,

не съм имал такъв случай и чесно казано се завъртях. Сам.л. в ЕООД, няма работници. Ако правилно съм разбрал трябва да спре дейност за да получи обезщетението за майчиство 1-та година. След като е спряна дейността за да има право на това обезщетение от НОИ, въпросът е кой подава болничните по време на майчинството, в този период, здравното ще го плаща като безработно лице ли? 2-та година правилно ли разбирам, че ще и е наполовина?
 :smile1: И аз имам номерче вече  :smile1:
Хубав ден  на всички!
 :smile1: :smile1: :smile1: Мисля, че утре ако проблемът съществува ще е много забавно  :smile1:
Не, нищо няма като инфо...явно има проблем в сайта на НАП, но понеже е почивен ден никой не е видял още...само незнам какво ще стане, понеже без да исках подадох няколко пъти декларацията докато разбера, че не е от мен, дано не стане някакъв фал  :noexpression: принципно се приемаше последната подадена, нали така беше?
Здравейте,

и на мен ми се случи същото, и сега се ровя да видя ще намеря ли някакво инфо защо не ми излиза декларацията, която съм пуснал...
Ами да ама кой да види, в указанията т.1 пише кой я попълва, ама като се шашнах.  :smile1: Пак благодаря.
Независимо, че е имал трудов договор преди чл.40ал.5 ЗЗО?
Да, моя е грешката, че пропуснах в началото да кажа, че лицето преди да мине на чл.40 ал.5 е имало трудов договор и за това попитах след това за него. Значи попълвам таб.1 на лицето с трудовия до юни. Попълвам таб.2 до юни трудовия + това както ми обяснихте за чл.40 ал.5 и така нещата ми се поизясняват. :smile1:

Благодаря много за помощта.
Значи само ако има трудов договор до юни тогава ще я попълня само за трудовия договор таб.1 в к.3, а таб.2 ще трябва да допълня за трудовия също в к.3, това така ли е за трудовия?
Това го попълвам в таб.2, и ми излиза че нямам за довнасяне здравно, ок.
А в таб.1 гражданския го посочвам в к.5.5 а там където имам изплатени осигуровки в к.4 така ли трябва да е или не попълвам таб.1?
Здравейте,

имам лице което се усигурява по чл40 ал5 от ЗЗО. От м юли до декември е получило по граждански договори общо 877,79 лева, като за някой от първите три месеца има удържани осигурителни вноски. Чуденката е коя колона трябва да попълня за гражданските договори и коя за избрания осиг.доход от 210,00 на месец за Здравната вноска. Чета и се обърквам все повече.
Моля за малко помощ.
Много благодаря за вниманието и бързия отговор. От одеве чета ЗЗО КСО Н8 и въпреки всичко се обърках и не бях сигурен.

Приятен и спорен ден :smile1:
то е здравно от осигурения, но осигурения е самоосигуряващо лице и собственик на фирмата. от това идва моето объркване
Здравейте,

имам самоосигуряващо се лице в майчинство. Всеки месец се подава декл.1 в която се посочва само здравното 20.16. Следва ли тези суми да влязат в Год. Декл.6 за 2012г.?
здравейте,
моля за помощ в последния момент, еоод в ликвидация подава ли в статистиката и гдд, като обявяването на ликвидацията и процедурата е преди 2012г. все още не е ликвидирано заради рег по ДДС която изтича тази година.
Моля за помощ.
Здравейте,
имам следния казус:
електронен магазин регистриран по ДДС. Има клиент от Полша физическо лице, което си е поръчало стока А за 1000 лева. Доставката се извършва чрез куриерска фирма. Та по доставката на стоката ще има префактурирана транспортна услуга /ел.магазин работи по договор с куриерската фирма/, такса банков превод /при плащане по банка/, такса застраховка /изчислена от куриерската фирма и се префактурира на клиента/. Та до тук е следното:
стока - 1000,00
транспорт - 50,00
банков превод - 10,00
застраховка - 11,00
трябва ли да се начисли ДДС върху префактурираната банкова такса и застраховка?

За застраховката ми се струва, че ще се начисли, но не съм много сигурен и за това питам за вашето мнение по въпроса.
Още едно впръсче, пък за горното ще проверявам в НАП,  :smile1: , въпросчето е:
Ще назначавам работник на работа при ЗП регистриран по булстат. Въпросът е трудовият и осигурителен стаж в осигурителна книжка за работника ли трябва да се нанася или в ТК на работника?
за 2010г. са и пуснати декларации 1 и в края на годината е пусната годишна декл.6. За този период не е внесено нищо. Сега направих платежни за сумата на УПФ за 2010г с параграф 580123, но се оказа, че това продължава да виси като задължение и затова се зачудих дали кодът не е 580124, т.като тя не е била направила вноски месец за месец, а вноската е направена общо след подаване на годишната 6-ца.
Здравейте,

май съм объркал кода за вид плащане и искам да попитам за да съм сигурен дали вече е правилно:
вноска на земеделски производител за УПФ 580124 ли трябва да е - вноската е за стар период.

Предварително благодаря!