Здравейте колеги,
искам малко помощ. Българско юридическо лице извършва дейност покупко и продажба на акции на регулиран пазар. Сметката е открива в швейцарска банка и самата банка е инвестиционният посредник. Прихода е доста голям на фирмата. Освен в шифър 0100 на Декларация по чл.92  къде се отразява на друго място.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
фирмата е купувала акции през 2019 г., като няма намерение да се продават. На края на годината направихме преоценка и се получи загуба в размер на 128000 лв. Всички акции са се сринали към 31.12.2019 г. Загубата сме отнесли в смеетка 114. Сега обаче в годишната данъчна декларация трябва да посочим тази загуба в Разходи от последващи оценки на активи и пасиви (чл.34), в т.ч.: С което трябва да платим 12800 лв данък печалба. 
Въпросът ми е следният.
Трябва ли да увеличим данъчният финансов резултат. Това са страшно много пари за данък печалба при загуба на акциите.
Благодаря Ви предварително!
Здравейте,
искам да попитам къде трябва да попълня в ГДД по чл.50  гражданският договор на СОЛ. На другите лица които не са СОЛ го подам с код 307 на приложение 3 и на СОЛ ли трябва там.
Благодаря Ви предваритено
Искам да попитам като е пропуснато през 2017 г издаването на протокол по чл.117, а е трябвало и в двата  дневника може ли сега в Декември да ги включа всичките.
Благодаря Ви
Здравейте,
нашата фирма закупи автомобил- микробус  от Германия за което имам фактура със ДДС.Няколко дни след издаването на фактурата се регистрирахме по ДДС. След 3-4 месеца немската фирма от която закупихме микробуса възстанови ДДС по банковата сметка от която платихме колата. И сега ние какво трябва да направим.
Благодаря Ви предварително
Здравейте,
 и аз имам следният казус. Българска фирма регистрирана по ДДС ще купи стоки от  българска фирма, която ги произвежда и ще ги изнесе за страна извън ЕС. Фирмата която е производител на стоките и от която ще купуваме ще опакова стоките и ще ги закара и натовари на кораб. Как трябва да оформим доставката така че на нас да ни фактурират без ДДС и ние да фактурираме без ДДС. Какви документи трябва да имаме за да удостоверим че продажбата е с нулева ставка. Едно мнение на данъчна е че договорът така трябва да бъде оформен, че продажбата към нас да бъде след митница. Незнам какво означава това.
Благодаря Ви предварително.