да представи си , да не забравило  :blink:
Благодаря marpan! но лицето вече е подало декларация по чл. 50. Може ли да я анулира ?
Здравейте, моето питане е свързано с граждански договоро за услугя през м. 12.2014г., изплатен в първите дни на м. януари 2015 г. Възложителят е удържал и внесъл данъка още през м. януари. Та питанета ми е в Д1 кой период се показва. В справката по чл. 73 от ЗДДФЛ за 2014 година ще бъде ли подадена сумата по договора? и дали трябва да се подава декларация по чл. 55 през м. април 2015 г- това за възложителя, а лицето получило дохада  за м. 12.през м. януари кога ще го декларира ? Стана малко объркано,но надявам се да ме разбрахте и да ми помогнете в главоблъсканицата. Благодаря предварително на тези, които се включат с отговор .
4
Бюджет » Re: Сметка 9860
28.01.2015, 14:22
От семинар на сметна палата ни казаха, че сметка 9860 се води при възникнали нови задължения по договори / анекси,  кредитни известия /и кореспондира с 9989 , и е без салдо в края на годината, а сметка 9803  се използва при задължения с незабавна реализация. Като изводи и равенства ни дадоха следната схема:
ДО 9200 +ДО 9801 = КО 9803
КС 9803 може да = или не на с/ка 9860
Цитирам дословно:
"На основание чл.450,ал.3, чл.507,чл.508 от ГПК, налагам запор върху всички настоящи, бъдещи и условни вземания, породени както и от тези, които ще се породят от търговските/ наемните  / Ви взаимоотношения с длъжника Община ......"
Това е записано в запорното съобщение.
Благодаря Ирена за отговора. Аз съм на същото мнение.
Здравейте колеги,
Зададох въпрос по темата в друг раздел, но нямам отговор, затова сега ще го повторя с надежда, че питането ми ще предизвика дискусия.
Става дума за ЕТ, който плаща наем на Община за ползване на имот.Има наложен запор върху приходите на Общината и ЧСИ е изпратил известие до наемателя за запор върху наема. Коя сума трябва да се нарежда по сметката на ЧСИ - данъчната основа или целият размер на наема с включен ДДС? Според Общината трябва само данъчната основа, според ЧСИ цялата сума. Моля за съдействие в решаването на казуса.
Здравейте,
ЕТ, който плаща наем на Община е известен от ЧСИ за наложен запор върху приходите на Общината. Моят въпрос е коя сума дължи към ЧСИ- данъчната основа или целият наем. Според Общината само данъчната основа, според ЧСИ цялата сума. Благодаря предварително на тези, които проявят интерес по темата и ми помогнат с мнение и съвет.