Да. И после редовна с правилните данни. Може да подадете обаче само една Д6 с код К и верните данни. В резултат ще останат само те.

Благодаря! То по принцип на д6 няма код за заличаване, т.е ще подам код К с нула и след това редовна с правилните данни. Нали правилно съм разбрала?
Проблемът е, че нямам достъп до данъчно-осигурителната информация и няма да мога да видя как точно са се променили задълженията. Затова исках да съм сигурна и някой, който е подавал, да ми потвърди,
Здравейте! Имам два пъти подадена д6 за данъка за месец юли. Моля кажете как правилно да коригирам грешката! Ако подам заличаване, данните от двете декларации ли се заличават или само от последната подадена?
И аз се вмъквам зада не отварям нова тема. Искам да попитам лице на което е прекратено трудово правоотношение през 2017 год. и от м.10,2017 започва да се самоосигурява като СОЛ в ЕООД трябва ли да подаде декларация по чл.50 до края на април.

Само, ако е получило доходи от ЕООД-то.
Може да се осигурява през Булстата на ЕООД-то като самоосигуряващо се лице върху 510 лв., без да прекъсва дейност като ЗП и без да внася осигуровки като ЗП.
Искам да използвам темата, за да задам въпрос, че нещо съвсем се омотах с разходите за лични нужди. Увеличавам ли с тях ФР в годишната декларация, съгласно чл.26, т.1 ЗКПО или това са ми данъчно признати разходи съгласно чл.206 и нищо не давам в увеличение, а само си начислявам 10% данък върху тях?
Здравейте!
За първи път ми се налага да отразя протокол по чл.117 за "лично ползване". В дневника за продажбите, освен кл.16, трябва ли да попълня и кл.10 с начисления данък? Работя с програмата на НАП за ДДС и само в този случай (попълнени единствено кл.10 и кл.16, без да попълвам кл.9 - общ размер на ДО за облагане с ДДС) приема записа за верен.
Значи няма да ги включвам. Благодаря още веднъж!
Декларацията съм я подала вече и няма да коригирам таблиците. Ще видя при заверка на осиг.книжка какво ще кажат в НОИ. Чуденката ми беше и още е за декл.6. Благодаря, delphine!
Не, тези осигуровки не са авансово внесени от лицето, а от платеца на дохода и нямат отношение към Д6 13/2015 на СОЛ. Друг е въпросът, че при деклариране на обстоятелството, че лицето е СОЛ изобщо не биха били и дължими.

Съгласна съм, че не са дължими, но дали няма да се получи разминаване, при положение, че вече съм ги добавила в Прил.3 към внесените авансови вноски от СОЛ и с тях съм намалила облагаемия доход? (Аз и удържания от възложителя данък го приспаднах в това приложение.) Някъде засичат ли се тези данни с декл.6?
Здравейте!
Имам въпрос относно годишната декл.6 на СОЛ.
Лицето е имало гражд.договор през 2015 г., но не е декларирало това обстоятелство пред възложителя и съответно са му удържани осигуровки и данък. Попълних Прил.3 на ГДД като прибавих удържаните осигуровки от възложителя към сумата на авансово внесените осигуровки от лицето. Попълних и Табл1 и 2 за годишното изравняване - там посочих осиг.доход от гражд.договор в колона 5.5 (няма нищо за довнасяне).
Въпросът ми е: трябва ли да прибавя осигуровките от този договор към сумата на авансово внесените осиг. от лицето в годишната декл.6?
Не мисля да усложнявам толкова нещата. Ще стане още по-голяма каша. В края на краищата не ощетяваме фиска по никакъв начин. Благодаря за дискусията и хубав ден!
Pupeshche, благодаря за отговора! Сега имам друг проблем: лицето не е декларирало пред другата фирма, че е СОЛ и съответно са му удържани осигуровки и данък. Предполагам, че трябва да ги приспадна в приложение 3 на реда "Задължителни осигурителни вноски по реда на КСО и ЗЗО, удържани или внесени авансово през годината", а също и да ги включа в годишната декл.6. Права ли съм?
Осигурителна книжка вече не се заверява, така че мисля с НОИ не би трябвало да има проблем.
Да използвам темата, за да не пускам нова със следния въпрос:

СОЛ в ООД без доходи от дружеството и с доход от друга стоп.дейност от друга фирма, в която не е съдружник, трябва ли да попълва таблица 1 и таблица 2?
Благодаря за отговорите. Но къде тогава в декл.1 ще се отрази данъчното облекчение? Не намирам логика то да не бъде отразено.
В кл.34 сумата трябва да е без влиянието на облекчението.

От тел. на НАП ми отговориха, че нетната сума трябвало да ми се равнява с ведомостта, а по ведомост: чистата сума за получаване включва и облекчението.
Защо мислите, че в кл.34 не трябва да се отразява облекчението?
Управителят по ДУК е един от двамата съдружници в ДЗЗД-то, т.е. решението за прекратяване на договора ще стане един вид с неговото съгласие.
Във връзка с темата интересува ме следния казус: ако лицето по ДУК е управител на ДЗЗД, тогава как се доказва, че е прекратен договора, след като не подлежи на вписване в ТР?
И още нещо: ако се регистрира на борсата, той ще има право на обезщетение, т.к. са внасяни осигуровки за безработица, но как се доказва, че договорът не е прекратен по негово желание или с негово съгласие (чл.54б, ал.3 КСО), за да има право да получава 60% от БТВ или осиг.доход?
Използвам темата, за да попитам:

Самоосигуряващ се съдружник в ООД трябва ли да попълва такава производствена характеристика? Фирмата е съвсем нова, няма наети работници и няма договор със СТМ.
Във второто ООД е управител и съдружник. Много благодаря за отговора!