ЕТ без дейност ,подава ли в НАП годишна дан. декларация по чл.50 от ЗДДФЛ?
За икономия :) и такива ги има!!!Нямало да плаща такса за платежните?????  12 месеца по 3 лв....... и така....Но благодаря за отговора!
Когато самосигуряващ ,подаде  Д1 еднократно с код 22,може ли да внесе осигурителните вноски еднократно за целия период.Самоосигуряващия не се осигурява за безработица и майчинство.
При нас не отказват,но се опитват да ме убедят ,че трябва да посоча 460 лв.,защо ????? и другото което е ,не могат да ми отговорят колко трябва да е дохода на член от семейството - единия казва 510 лв. другия - 468,33 лв.минимална работна заплата осреднена за последните шест месеца . Въобще ....
Здравейте ! Искам да попитам,кой доход трябва да попълня в справката,която я искат от училището на детето ми за получаване на социална стипендия? Имах фирма ЕООД до 31,12,2017 год. Обагаемият ми доход е 3800 лв. Или това ще рече по 316,66 лв.на месец,но съм се осигурявал на 460 лв. Справката е за периода от 01,08,2017 до 31,01,2018год. Дохода който се получава - 316,66 от дейността на фирмата или дохода на който съм се осигурявал 460 лв.
чл.30 от СЧ - не са осъществявали покупка на стоки и услуги с цел получаване на доходи и печалби.
Услуги с цел получаване на доходи и печалба в случая аз мисля,че с ползването на тел.услуги не получавам доходи или печалба.Но така мисля аз,което не означава ,че е така.Но след като пусна декларация ,че прекъсвам дейност,как да ги посоча в СД по ДДС и въобще в счетоводството на фирмата.....
ЕООД регистрирано  по ДДС спира дейност от 01.01.2018 год. но имаме  ф/ри за телефони,които са на името на фирмата.При условие ,че фирмата не извършва дейност,проблем ли са издадените фактури.
Благодаря! Фактури няма да издавам ,само ще  регистрирам касов апарат, за да може като излезне регистрацията по ДДС веднага да започне  да работи хран.магазин.И още един въпрос - след като фирмата е новооткрита  ,наред със заявлението за регистрация по ДДС ,другите справки пак ли ще се подават - макар и празни.
Имам следния въпрос.
Регистрирах нова фирма ЕООД. Дейността ще е хран.магазин.Въпросът ми е : Мога ли първо да подам декларация за регистрация по ДДС - доброволно и когато фирмата е регистрирана по ДДС да подам декларация за започване на дейност.
Да благодаря ! Но аз се учудих,защото той има U1 от Великобритания и служителката искаше да го провери дали е отразен документа ,аз и предложих да и дам ЕГН  за да провери подадените Д1 ,тъй като работодателя ни предостави фотокопие че са предоставени в НОИ.Служителката каза че няма смисъл от ЕГН да занесе само труд.книжка но той тъй като разполага и с УП 3 ,ще занесе и него.
Благодаря Ви ! Аз говорих с НОИ и казаха да подадем  и ТК  - втора в която е отразен 4 месеца стаж и наново ще преразгледат документите.
Здравейте! Подадох документи в НОИ за изплащане на парично обезщетение за безработица.Документите ми се върнаха с отказ ,тъй като в последните 15 месеца нямам 9 месеца труд.стаж , а само 6 месеца.При направена проверка от моя страна ,разбрах ,че труд.стаж от 4 месеца от една фирма не е утразин в труд.ми книжка.Проблем ли е да се отрази сега ,като се има предвид ,че стажа е 2015 г. а аз имам отразено в трудовата книжка и стаж през 2016 год.? И ако може след това мога ли пак да подам документи или трябва да се говори със съответното НОИ.
Благодаря много! :wink1:
Тъй като нямам други работници не се бях заинтерисувала за осиг.праг - наистина е вдигнат на 545 лв.
Благодаря още веднъж.Ще пробвам дано стане.Успешен ден!
Болничния е без три дни от работодателя ,тъй като на лицето преди това има издаден болничен който е за 45 дни преди раждането.който е от февруари до 14 април когато е термина.Но в първия ден на 9 месец лицето ражда със секцио - мъртъв плод и издават болничен който се припокрива с първия и е до 23 април.Аз съм го подла в Нои обработен ,платен и сега трябва да пусна осигуровките
Имам болничен от 01,04-23,04,16 след секцио на 24,04, работничката се връща на работа.Осигурителния праг е 500 лв.Попълвам Д1 по следния начин: т.16 - 02088,т.16.1 - 4 дни,т.16.2 - 16 дни в т.17 - 336 лв./420:20/х16 дни, в т.21 -100 лв./500:20/х4 дни
Протокола от Нап се връща неприет със забележка : Осигурителния доход не отговаря за пълен месец.
Дайте мнения или предложения,моля.
Мога ли да отпиша задължения  401/709 преди да е изтекъл давностния срок.Тези задължения няма да бъдат платени.
Благодаря! Само без статистиката.Всичко останало се подава  :wink1: