Да, два болнични, с различни номера за всеки работодател.
Имате ли представа дали лекарят може да издаде болничен със задна дата, тъй като първият беше от 1.10.2018 год.? Дали може към днешна дата да издаде за втората фирма?
Здравейте. Съпругът ми има 2 трудови договора. Един на 8 часа и един допълнителен на 2 часа в друга фирма. Случи се така, че се наложи да отсъства от работа поради заболяване. Представи болничния лист във фирмата, в която е основният му трудов договор - на 8 часа. От другата фирма, в която е назначен на трудов договор на 2 часа, му казват, че е трябвало и там да представи още един болничен. Интересува ме дали в действителност е трябвало да вземе от личния лекар 2 броя болнични, по 1 за всяка фирма, тъй като личния лекар твърди, че няма такава практика?
Не. Взема служебна бележка от трудовия си договор и подава ГДД.

Бележка от втория договор (гражданския) ли се има предвид?
Благодаря за отговора. Относно същата служебна бележка по чл. 45 ЗДДФЛ - ако лице освен основния си трудов договор в една фирма, има и граждански такъв в друга фирма, трябва ли да представи служебна бележка за изравняване на доходите пред основния си работодател?
Здравейте. До 31.01.2018 г. съм била в трудово правоотношение със стария ми работодател, като по това време (до 31.01.2018 г.) съм била в отпуск по майчинство. От 01.02.2018 г. съм при нов работодател. Интересува ме относно месец януари 2018 г. - служебна бележка за изравняване на доходите от бившия работодател ли трябва да се издаде или от НОИ, тъй като през въпросния месец съм получавала обезщетение за отглеждане на дете до 2 г. от НОИ ?
Здравейте, имам нужда от информация. Бременна съм в 3-ти месец, Има вариант за закриване на отдела на фирмата, в който работя. Под вариант имам предвид, че засега са само слухове, но..Та въпросът ми е при положение, че не се закрива фирмата, само конкретното звено, какво се случва с мен т.е. ако ме съкратят, заради закриването на отдела, преди да съм излязла в 45-дневният болничен ще имам ли право на обезщетението за майчинство 410 дни или трябва да търся нова фирма да ме назначи на ТД ?