Сърдечно благодаря! Помоща Ви е безценна!
Оборота е под 50 хил. лв. Последният данъчен период е м. август. Фирмата е изчезнала от електронния ми подпис. Ако правилно съм разбрала, сега е необходимо да пусна искане за КЕП от името на физическото лице, да отидем заедно в НАП за да подпише искането, вместо нотариално заверено пълномощно.
Заявлението за дерегистрация е подадено вчера в НАП. Процедурата предстои.

Здравейте,
заличавам ЕТ и трябва да подам СД по ДДС с опис за наличните ДМА по балансова стойност. Въпросите са
-С каква счетоводна операция се начислява ДДС  за да влезе в дневник продажби .
-С предаването на ведомостите в НОИ и обявяването в ТР -изчезна електронния ми подпис.
На място ли трябва да занеса флашка с ДДС и опис по чл. 77.
Ако някой е минал по тази пътечка, моля да сподели.
Ето още малко пояснения. ДДС е платено на митница в м. 6. Ако го включа в м. 6, в м. 8, ще трябва да минавам през процедура по възстановяване.
Чл. 72. (1) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2009 г., в сила от 01.01.2010 г.) Регистрирано по този закон лице може да упражни правото си на приспадане на данъчен кредит за данъчния период, през който е възникнало това право, или в един от следващите 12 данъчни периода

Чл. 72 важи ли и за митническа декларация, внос от Русия. Или има ли изключения в които не може да се упражни правото на ДК
Свържете се с обслужващата ЕКАПФП фирма за прекратяване на договора. Ще получите ясни указания. Проверка, мисля, че не се очертава.
Да, ХХХХХХ, мерси !
Сега го видях. Пише същото, като в наредбата.
Ето я наредбата :excl:
Чл. 26. (Доп. - ДВ, бр. 13 от 2009 г., в сила от 1.01.2009 г., бр. 67 от 2009 г., изм., бр. 19 от 2015 г., в сила от 1.01.2016 г.) (1) Паричните обезщетения и помощи, изплатени на осигурените лица, се преизчисляват служебно въз основа на данните по чл. 5, ал. 4, т. 1 КСО до 30 юни на годината, следваща годината, за която се отнасят. Когато паричните обезщетения и помощите са изплатени в размер, по-малък от дължимия, разликата се изплаща в срока по изречение първо.
(2) Паричните обезщетения и помощи, изплатени на самоосигуряващите се лица за предходната календарна година, се преизчисляват служебно до 30 юни на текущата година въз основа на окончателния осигурителен доход, определен съгласно чл. 6, ал. 8 КСО. Когато паричните обезщетения и помощите са изплатени в размер, по-малък от дължимия, разликата се изплаща в срока по изречение първо. Изплатените в по-висок от дължимия размер обезщетения се възстановяват от самоосигуряващите се лица.
Да, то е ясно, че ключът от бараката е някъде там.
Отивам да го търся.
Ако някой го намери преди мен - да се включи, моля!
Да, благодаря, че се включи, но ако ми подскажеш с някой нормативен документ ще съм още по-признателна :smile1:
Някой знае ли, след като се направят изравнителните вноски на високия процент,  НОИ
доплаща ли изплатените през 2015 г. болнични?
Не се помотвай, ами взимай бележката от родилното, в която пише на коя дата е изписано детето и тичай с прилежащите към нея документи да я подаваш в НОИ, та човекът да си получи 15-те дни обезщетение.
Здравейте,
Почти съм сигурна, в отговора на въпроса, но все пак ми е нужно още едно мнение.
Кола, продадена и подадена декларация в данъчното за отписване м.6.2010 год с неплатен данък, може ли през тази година да се подаде молба за отписване на задълженията.
Благодаря, ако някой все още следи темата.
Ако заявлението се подава от съставителя на финансовите отчети, чий подпис стои на "вярно с оригинала" - на съставителя или на управителя?
А за фирмите без дейност с регистрация в ТР -  ЕООД, ООД - та, какво става? Публикуват ли се нулеви отчети в АВ?