Благодаря!Проверих-нямам надплатена сума.Възможно ли е да подам  декл.1 с редовен код и сумата за ДОО 23.64 и да маркирам за липса на д.6 тъй като в справка 2656 сумата я има .Или да  залича цялата д.1 и я пусна отново с редовни данни без д.6.Всички други фондове са платени.В краен случай ще отида и до НАП.
 
                       Хубав ден Ви желая!
Здравейте!Подадох декларация 1 и 6 за м.юни.Имах и подадена с код  корекция - бяха приети.
При желание да  платя по ел.път през портала на НАП установих ,че във справка за задълженията № 646 липсва  сумата от 23.64 за ДОО.Отивайки на справка за Актуално състояние на данните декларирани с декл.обр.6 спр.2656 установих че сумата от 23.64 я има. В справка 2655  акт.данни за д.1 също фигурира осигурителния доход на лицето.
Моля Ви за мнение и вариант по този казус как е най-правилно да постъпя.Благодаря Ви!
Здравейте!
Започнах да работя с програмата на НАП справката по Чл.73. Ал.6,но след въвеждане на данните не ми се явява "Запис" и не мога да запиша файла.Моля за съвет.
     Много Ви благодаря!Хубав ден!
Здравейте!Ще Ви помоля за Вашето мнение по следният казус:Съдружник в ООД  продава своят дял на друг такъв от същото ООД на стойност 2500 лв.
        Въпроса ми е необходимо ли е да подава декл.по чл.50 с приложение 5 и ако е така с кой код.Благодаря Ви предварително!
        Поздрави и успешен ден!
Благодаря!Хубава вечер!
          Здравейте!Имам нужда от съвет-кое приложение към декл.по чл.50 трябва да попълни член кооператор-пенсионер,който получава възнаграждение,като член на УС.Издадена е служебна бележка образец № 3 с код 307.....Благодаря  Ви и  пожелавам успешен ден!
Здравейте!Проблема ми с отхвърлянето при подаване на декл.1 и 6 с програмата на НАП-обновена версия продължава.Ползвам програмата,като работя с повече фирми.Само при една от тях се получава така т.е.като извикам съответното лице от персонал кл.5 вместо ЕГН се явява ЛНЧ/сл.номер и оттам вече системата не намира ЕГН  и отхвърля декларациите.Пробвах какво ли не,но вероятно трябва да се влезе някъде в настройките.От НАП не получих компетентна помощ!Моля,ако някой може да ми помогне със съвет.Успешен ден!
             Не съм видяла от вчера обновяването-благодаря Ви !
       До м.декември 2016 год.не съм имала никакви проблеми...сега нали просто сменям
данните заради промяна в осигуровките и затова е необяснимо за мен това отхвърляне.Прегледах отнова файла по редове и не намерих никакво основание-има Булстат на осигурителя и съответно ЕГН-то на всеки работник...
    Здравейте! Днес подадох с ПИК декларации 1 и 6 на работниците работещи при ЕТ,както и декларация 1 за осигуровките на управителя само за ЗО,като пенсионер.Декларациите подадох по Булстат на ЕТ.
    В полученият протокол от НАП  декл.1 , а съответно и декл.6/едновременно подаване/  на работниците бяха отхвърлени.Като основание беше упоменато:"Не е намерена регистрация за ЕГН" , като самите ЕГН-та бяха изписани в протокола.Моля за мнението Ви каква може да бъде причината.Работя с обновената версия на НАП.Предварително благодаря .Хубав ден!
   Здравейте!  Един елементарен въпрос ,дискутиран може би многократно,но ще ви помоля за Вашето мнение.Собственик на ЕТ т.е.самоосигуряващо се лице с 2 работника
при изготвяне на платежните нареждания за осигуровки, с отделни платежни ли внася своите по ЕГН.Благодаря предварително за отговора!Успешен ден!
                                 Здравейте!На 3-ти февруари т.г.подадох декл.по чл.50 с ПИК със съответните таблици за доплащане на ДОО И ЗОВ.Влизайки в справки за задълженията ми фигурира само дължимият ДОД. Това е причината поради,която все още не съм внесла изчислените суми за доплащане на осигуровки за 2015 г. и не съм подала декл.6 за същата година.Моля за Вашето становище по въпроса.
                                 Поздрави и успешен ден!
                         Здравейте!Платен патентен данък на ЕТ през банка  т.е. 451/503....въпроса ми е как да закрия с/ка 451.Благодаря Ви предварително, поздрави и успешен ден!
                  Здравейте!  АС плаща наем на физическо лице за 1-во трим.т.г.-удържан е ДОД и приведен в срок през м.април.Пропуснато е ,обаче подаването на декл.по чл.55.Въпросът ми е възможно ли е сега да се подаде декларацията без съответните глоби ,има някъква друга възможност...Благодаря предварително за отговорите!Успешен ден!
                             Здравейте!
              ЕТ със дейност продажба на авточасти и авторемонтни услуги сменя местонахождението на извършваната дейност.
              Седалището и адреса на управление остават същите.
              Подава ли се някъкво уведомление в НАП или това е свързано единственно с
касовият апарат в който трябва да фигурира новият адрес на извършваната дейност.
                                                 Благодаря предварително за отговора.
                                                 Успешен ден на всички!
Здравейте!С молба за мнение и помощ!Попълвам данни за декл.1 в програмата на НАП за м.декември 2014 г-...т.12.1 - 7
                                                                       т.12.2- 4520
                                                                       т.12.3-58
                                                                       т.16 - 02188
                                                                     т.16.1  - 21
                                                                     т.16.7-168
   и в т.21 с МОД 525  ми изписва осиг.доход не може да бъде по малък от 551.25....За мен това е необяснимо ,тъй като цяла година работя с тази програма.Възможно е да греша някъде затова отново моля за отношение,като предварително Ви благодаря!