Кога ще се пенсионира лице,жена,родено 08.1958 г
Кога ще се пенсионира жена родена1958 със стаж към момента 39 години?
Собственик /ЕООД/желае да направи разпределяне на печалба м.02.2015 г.от неразпределена печалба от минали години.Трябва ли това да се обяви в Търговския регистър?Достатъчно ли е подаването на декл.по чл.55?Ако размера на разпределена печалба е 20 000,00 лв по банка или в брой може да получи сумата? Благодаря Ви!
Имам въпрос.
Сключен е предварителен договор за продажба на недвижим имот.В него е указано плащане на една авансова вноска при сключване на договора и са посочени етапи-дати за останалите вноски.Сделката е изповядана,собствеността е прехвърлена на Купувача.
Кога Продавача трябва да фактурира сделката,на датата на изповядане или може в друг по-късен етап.
Моля,за вашия отговор,може ли лице в неотработено предизвестие да си ползва полагащия се платен отпуск за част от времето на предизвестието?Благодаря предварително!
да има дял
Дружество с ограничена отговорност има Управител по договор за управление/приравнен на трудов/.Същото дружество притежава 100% ЕООД със собственик същото лице.Как трябва да се осигурява лицето във второто дружество?
Благодаря,dalila,приятна вечер!
БОЛНИЧЕН ЛИСТ ЗА ГЛЕДАНЕ НА ДЕТЕ,ИМА ЛИ ПЪРВИ 3 ДНИ ОТ РАБОТОДАТЕЛ И КАКЪВ Е %
Много благодаря,и аз така си мислех но добре е,че сверих часовника си с Вас,бъдете все така отзивчиви,защото по това време на годината вече не знаем какво знаем :give_rose:
УВЕЛИЧАВА ЛИ СЕ ФР С НАЧИСЛЕНИ НО НЕПЛАТЕНИ ЛИХВИ ПО ДОГОВОР ЗА КРЕДИТ МЕЖДУ ДВЕ ЮЛ,И АКО СЕ УВЕЛИЧАВА КАКВО Е ПРАВНОТО ОСНОВАНИЕ ЗА ТОВА/НА КОЙ КОД ОТ ПРИЛОЖЕНИЕ 1 СЕ ВПИСВА СУМАТА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ/?
ПОМОГНЕТЕ- КЪДЕ МОГА ДА НАМЕРЯ РАЗМЕРА НО ОСИГ.ВНОСКИ ЗА СТАРИ ПЕРИОДИ 1998 -2002 ЗА САМООСИГУРЯВАЩИ СЕ
ОБЛАГАЕМИ ЛИ СА ПО ЗДДС ЛИХВИТЕ,НАЧИСЛЕНИ ЗА ЗАБАВА НА ПЛАЩАНЕ ПО Ф-РА И ДЪРЖ.ТАКСА ПЛАТЕНА ПРИ ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО?
КОЛЕГИ,ЧАКАМ ВКЛЮЧВАНЕ
ОБЛАГАЕМИ ЛИ СА ПО ЗДДС ЛИХВИТЕ,НАЧИСЛЕНИ ЗА ЗАБАВА НА ПЛАЩАНЕ ПО Ф-РА И ДЪРЖ.ТАКСА ПЛАТЕНА ПРИ ЗАВЕЖДАНЕ НА ДЕЛО?
СОЛ Е ВЪВ ВРЕМЕННА НЕТРУДОСПОСОБНОСТ,4,8 % ЛИ ДЪЛЖИ И ВЪРХУ КАКВА СУМА?БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ!
БЛАГОДАРЯ!ЛЕК ДЕН!
СЛУЧАЯТ Е СЛЕДНИЯ- ЛИЦЕТО ИМА ДВЕ ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ,ПОЛОВИНАТА ОТ КОЙТО НА 4-ЧАСОВ РАБ.ДЕН.ОТ 01012012 Е БЕЗРАБОТА А ОТ 01112012 ЩЕ ТРЯБВА ДА ИМА БОЛНИЧЕН ЛИСТ ЗА ПЪРВИТЕ 135 ДНИ.АКО СЕГА ЗАПОЧНЕ РАБОТА ЩЕ ИМА ЛИ ПРАВО НА ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА БРЕМЕНОСТ И РАЖДАНЕ?
Необходима ми е длъжностна характеристика за "Застрахователен агент".Ако някой има нека помогне!