Здравейте,

Изплатени суми  с РКО на Земеделски производител следва ли да се включат в Справката по член 73 ?
Благодаря за отговора !
Моля, за мнение по следния казус : Месец 08.2020 и м.09.2020 г от разпл.сметка на фирма ЕООД има преводи към личната сметка на собственика с основание "Захранване на сметка" . Той решава, че тази сума трябва са де осчетоводи като платен в дивидент. Въпросът ми с каква дата трябва да се изготви Протокола за разпределяне на дивидент ? 
При това положение данъкът  до 31.10.2020 г включително ли е дължим ?
Благодаря за бързия отговор. Хубав ден.
Здравейте, Моля за мнение по следния казус: Собственик на ЕООД се осигурява на минималния осигурителен доход като СОЛ. Предстои му да стане съдружник в ООД. Подлежи ли на осигуряване и в ООД-то като Съдружник. Може ли да бъде назначен на Трудов договор ? Предварително благодаря.
Благодаря Ви. Лек и успешен ден .
ЗДРАВЕЙТЕ,  И ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА ! ВЪПРОСЪТ МИ Е СЛЕДНИЯТ : В ООД ИМА НАЗНАЧЕН УПРАВИТЕЛ ПО ДУК . ЗА 2012 ГОДИНА СА ВНЕСЕНИ ОСИГУРОВКИТЕ ДО М.09.2012 Г. ВКЛЮЧИТЕЛНО. СЪМ 31.12.2012 Г СА НАЧИСЛЕНИ, НО НЕПЛАТЕНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯТА ЗА МЕСЕЦИ ОТ 10-12.2012 ВКЛ.
ВЪВ ВРЪЗКА С ПРОМЯНАТА НА ЧЛ. 55 ОТ ЗДДФЛ ОТ 01.01.2013 Г, СЛЕДВА ЛИ ПРЕДПРИЯТИЕТО ДА ПОДАВА ТАКАВА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ДАНЪКА ПО ЗДДФЛ ЗА ТОЗИ ВИД ДОХОДИ ?
РЕШИХ ДА ВКЛЮЧА Ф-РАТА В ДДС ДНЕВНИКА ЗА М.08.2012 СЪС ЗНАК МИНУС С ИМЕТО НА СГРЕШЕНИЯ КОНТРАГЕНТ И СЪС ЗНАК ПЛЮС С ИМЕТО НА ВЕРНИЯ . И ДА СИ ВХОДИРАМ ЕДНО УВЕДОЛИТЕЛНО ПИСМО В ДЕЛОВОДСТВОТО, КАТО ПРИЛОЖА 2-ТА ДДС ДНЕВНИКА .
НИКОЙ ЛИ НЕ Е ИМАЛ ПОДОБЕН СЛУЧАЙ ?
ЗДРАВЕЙТЕ,
МОЛЯ ЗА ПОМОЩ, ОТНОСНО ТЕХНИЧЕСКА ГРЕШКА В ДДС ДНЕВНИК ЗА ПОКУПКИТЕ ЗА М.05.2012 г : ВЪВЕДЕН Е ДРУГ ДОСТАВЧИК . ОТРАЗЕНАТА Ф-РА Е ОПИСАНА С КОРЕКТНИ НОМЕР, ДАТА И СУМА. СПОРЕД ЧЛ.126 ОТ ЗДДС, ТРЯБВА ПИСМЕНО ДА СЕ УВЕДОМИ НАП. ДА ПРИЛОЖА НОВИЯ ДДС ДНЕВНИК С ВЕРНИЯ КОНТРАГЕНТ И МОЛБА, ВХОДИРАНА В ДЕЛОВОДСТВОТО НА КОМПЕТЕНТНАТА ТД НА НАП ИЛИ КАКВО ......... ? НЯКОЙ ИМАЛ ЛИ Е СЪЩИЯ СЛУЧАЙ ? БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ОТГОВОРИТЕ .
ЗДРАВЕЙТЕ, ИМАХМЕ СЪЩИЯ КАЗУС С КЛИЕНТ, СТАВАШЕ ВЪПРОС ЗА НЕУСТОЙКА ПО ДОГОВОР ЗА СМР, НАЧИСЛЕНА ЗА НЕИЗПЪЛНЕНИ В СРОК ДЕЙНОСТИ  . НИЕ / ДОСТАВЧИКЪТ / СИ ФАКТУРИРАХМЕ ПЪЛНАТА СУМА ПО ДОГОВРА, С НАЧИСЛЕНО ДДС ВЪРХУ ЦЯЛАТА СУМА . НАПРАВИХМЕ ПРОТОКОЛ ЗА ПРИХВАЩАНЕ, СЪГЛ. ЗЗД / СУМАТА ПО НАШАТА Ф-РА МИНУС РАЗМЕРА НА НЕУСТОЙКАТА / И КЛИЕНТА ПЛАТИ РАЗЛИКАТА .
ЗА ОСЧЕТОВОДЯВАНЕ НА НЕУСТОЙКАТА, СЪГЛ. СПОРАЗУМЕНИЕТО:  609/411.
В САЙТА НА НАП В СИСТЕМА ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ МОЖЕ ДА ОТКРИЕТЕ СТАНОВИЩА ПО ТЕМАТА. ДАНО СЪМ БИЛА ПОЛЕЗНА .
Благодаря за отговорите . Ако правилно съм разбрала всичко, което изчетох днес в КСО, ЗЗО И НООСЛБГРЧМЛ, ДУК се регистрират / обявяват / в ТР.
Съдружник в ООД или ЕООД трябва да се осигурява по ДУК, ако е вписан управител на дружеството и в ДУК има предвидено възнаграждение за тази му дейност, като то не е от значение . Осигуровки се внасят върху МОД за дейността, но не повече от 2000 лв. Всеки месец се подава Д1 в НАП с код за вид осигурен 10. Процентите са като за ТД.  Ако няма предвидено възнаграждение в ДУК не се внасят осигурителни вноски, и се осигурява като СОЛ само през ЕООД-то си. Правилно ли разсъждавам ?
За сега все още няма вписан д-р в ТР . Възнаграждението ще е над МРЗ, а МОД Е 900.00 лв
Здравейте, имам следния казус :
Новорегистрирано ООД с 3 съдружници :
 Първият е вписан за Управител и се осигурява като СОЛ в собствено ЕООД. Въпроса ми е за него дължи ли се осигуровка по ДУК  в новообразуваното ООД ?
Вторият е италианец. В Италия е самонаето лице, няма разрешение за постоянно пребиваване в България.  Някъде бях чела, че ако е самонаето лице в чужбина и представи в България документ за това, тук не дължи социални осигуровки. От сутринта чета и се ровя, и тотално се обърках вече. Според мен, съгл. чл.33 ал. 1 т.3 от ЗЗО за него не се дължат ЗОВ.
Третият е държавен служител и няма да полага личен труд в Дружеството .
Моля, помагайте . Благодаря предварително на всички . Хубав ден .