Здравейте!
Освободихме персонал от 01-04-2020 с обезщетение по чл. 220 и 224 КТ - неспазено цялото предизвестие и неползван отпуск. Кои суми трябва да включа в д1 и с какъв код за осигуряване да ги попълвам, и кои полета да попълня, тъй като съгласно нормативната уредба върху тези суми не се дължат осигуровки, но се дължи ДДФЛ? Предварително благодаря!
за февруари редовна д1 с код 12
Според мен, имате право на 360-173=187 с прекъсване, от които до 180 без прекъсване.
от www.registryagency.bg
ВАЖНО ЗА ТЪРГОВСКИТЕ ДРУЖЕСТВА, КОИТО НЕ СА ИЗВЪРШВАЛИ ДЕЙНОСТ ПРЕЗ ПРЕДХОДНИЯ ОТЧЕТЕН ПЕРИОД
 21 Февруари 2018
 
Във връзка със зачестилите въпроси от потребителите на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел и поради липса към настоящия момент на предвидена друга техническа възможност, уведомяваме , че декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството (ЗСч) може да се представи за обявяване със заявление по образец съгласно приложение  Г2 или  Г1 от Наредба № 1 от 14 февруари 2007 г. за водене, съхраняване и достъп до Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението се прилагат:
- Декларация по чл.38, ал.9, т.2 от ЗСч в свободен текст;
- Декларация по чл.13, ал. 4 от Закона за Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ЗТРРЮЛНЦ);
- Адвокатско пълномощно (ако заявяването е от упълномощен адвокат).

Предвид липсата на представен годишен финансов отчет, заявител не може да бъде лице по чл.15, ал.3 от ЗТРРЮЛНЦ - съставител на финансов отчет, а представляващият или упълномощен от него адвокат съгласно Закона за адвокатурата.

За обявяване на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от ЗСч не се дължи държавна такса.

При подаване на заявлението по електронен път информационната система позволява да бъде подписано, независимо от уведомителното съобщение за дължима държавна такса.

За подаване на декларация по чл. 38, ал. 9, т. 2 от Закона за счетоводството не се дължи държавна такса.
Да, ама не... Мама има 6 месеца и татко има 6 месеца. Мама решава, че иска да гледа детето по-дълго и татко може да се съгласи от неговите 6 месеца 5 да се ползват от мама, тогава мама ще ползва 11 чесеца, а татко ще-не ще - до навършване на 8 годишна възраст на детето ще трябва да ползва 1 месец, да отмени мама в грижата. Ако не ще - губи този един месец. Не така стои въпросът със самотните родители, които съгл. 167а ал 2 имат право на 12 месеца отпуск сами.