Грешката ви е, че подавате с ел. подпис на дружеството, а не с ЕГН на лицето - СОЛ. Ако лицето има ел. подпис, подайте го с него. Ако няма - трябва да има нотариално заверено пълномощно на дружеството, за да подава от името на СОЛ. Другият вариант - СОЛ лично да си представи в НАП декларацията и файла на флашка.
Физическото лице - СОЛ трябва да ви упълномощи, за да подавате от негово име. Не може с електронен подпис и пълномощно на ЕООД-то, чрез което се осигурява СОЛ. Това е декларация, за която задължено лице е СОЛ, а не дружеството, т.е. тя е лична.
 

Не. КИД за целите на статистиката се определя на годишна база - преобладаващият приход от конкретна дейност, а не с първоначално вписване в ТР. Въпреки, че няма закон, който да ви задължи да обявите промяна на КИД, не мисля, че с решение на общото събрание може да се прави това, освен в случаите, когато се приемат ГФО и те удостоверяват променена икономическа дейност за  предходната година.
4
Новини » нещо важно
20.01.2017, 10:57
Колеги, не е точно по темата, но искам да споделя с вас нещо важно. Когато се подават заявления за регистрация в Агенция по вписванията към Търговски регистър на специализирани счетоводни предприятия, съдиите по вписванията НЕ проверяват дали съдружниците или управителите отговарят на изискванията на Закона за счетоводството - нито дали имат съответното образование и стаж, нито дали могат да бъдат съставители на отчети. Това не е наша отговорност, а тяхна! Опитайте се да регистрирате дружество в предмета на дейност, на което е вписано " данъчно правни консултации" . Ще получите отказ на основание Закона за адвокатурата. Но счетоводна къща може да регистрира всеки. Това е абсурд!
Точно така, това не е актив, но може да изкриви стойността на капитала. Затова ви писах за подхода в големите EU компании.
 
В т.16 се отразяват дните, зачетени за осигурителен стаж само за пенсиониране или останалите осигурителни рискове, там не се отразяват брой дни в здравно осигуряване. Има Указания за това.
Интересно мнение. Прав сте за изкривения разчет в 452, но аз мисля, че нямаме основание да начисляваме задължението за авансови вноски в 123 сметка текущо. Годишният корпоративен данък се дължи на база облагаема печалба, а такава нямаме формирана пред текущата година! Не ми хареса аналогията в мнението ви: "Допълнителни аргументи в тази насока, по аналогия, могат да се намерят в Общите разпоредби към НСС, където изрично е посочено: „Когато е вероятно вземането да не бъде събрано (платено от клиента), се признава като разход, който представлява намаление на икономическите изгоди.“. Вземане от клиент не може да е равнозначно на публично задължение за корпоративен данък. Икономическата им същност е коренно различна. Това, че данъчното законодателство ни задължава да правим авансови вноски, не означава да изкривим счетоводната картина. Представете си как ще изглежда тази ситуация в компания - правоприемник или след бизнескомбинации от друг вид.