Здравейте,
Покрай всичко ,което се случва и може би от недоглеждане,един договор прекратен от 12.03.2020г.съм пропуснала да го обявя в НАП.
Човекът е отишъл в Бюрото по труда да се регистрира и сега имам проверка от ИТ.
Подадох го днес 31.03.2020г.Като видях ,какви са санкциите и настръхнах.
Дали някой е имал такъв случай и как е минало всичко?Дари може да ми се размине?
Видях едно решение на съда в Русе и су поус окоих ,но все пак
Благодаря и бъдете здрави!
Ами да,излязло е,че се осигурява от ООД.Ами да,реално няма да се правят вноски ,но...ако пусна ново окд 5 само полето за осируване ли трябва да се попълни или всичко.Аз сега от ЕООД подавам декл.1,предполагам ,че от ООД ще трябва?
Здравейте,
Благодаря за бързия и изчерпателен отгово.Малко съм ги оплескала нещата.Новия съдружник е осигурен на максимума по ТД, самоосигурява се чрез друго дружество(ЕООД) и сега и в ООД.Аз съм подала две декларации за СОЛ като и в двете съм посочила ,че ще се осигурява от дата....Сега от това,което Вие писахте разбирам,че съм сгрешила и в ООД е трябвало само да посоча,че започва дейност от дата...
Поправката как може да стане?Не съм правила корекция на ОКД 5.Достатъчно ли е да пусна нова в която ще посоча,че прекъсва дейност.Ако да,трябва ли в полето за осигуряване на посочвам датата на прекъсване на дейността.И после нова декл.с дата само за започване на дейност?
Извинявам се за дългия пост и благодаря!
Здравейте,
Фирмата до м.04 беше ЕООД .Собственика се осигуряваше като СОЛ с личен труд. От м.05 фирмата стана ООД с двама съдружника управляващи заедно и поотделно.Може ли  и двамата да са СОЛ(новия е осигурен на максимума по ТД) -стария да си остане с личен труд?
Здравейте,
За подаване на декларация за придобиване на имот в МДТ изрично пълномощно ли трябва да имам?
Благодаря , delphine :give_rose: :give_rose: Това означава ли , че трябва и отделно да ги заведа в счетоводството , или това е само за определяне на данъка?
Здравейте,
Закупихме ДМА - магазин, като към магазина върви и правото на собственост върху мястото , на което е построен магазина. Според мен си завеждам като ДМА само магазина , т.е не разделям магазина и мястото - земя и сгради.Така ли е или греша?Фактурата ми е издадена като Покупка на магазин. В НА пише, закупен магазин , както и % идеални части от правото на собственост от мястото, върху което е построен магазин с една обща стойност. Когато отидох да подавам декл.по чл.17 от ЗМДТ ми казаха , че трябва да подам декл и за земята и за сградата с отделни стойност , но как да ги разделя. Според мен или аз не разбирам или те грешат. Нали като си купуваш апартамент е същото и не декл. и двете , а само апартамента.
Моля ви за помощ.
Договор за личен труд , ще свърши работа.