Здравейте! Ние сме БГ дъщерно дружество на румънска фирма. Тя ни превежда суми като заем в евро, а понякога в лей, но те са по един и същи договор и прехвърлям леите в евро. Правя преоценка на края на годината. Миналата година сумите по заема отчетени всички в евро при нас и при майката се равниха. Тази година не могат да ми се засекат. Не мога да разбера защо, къде бъркам?
Извадете си справка движение на сметката по дати и сравнете с тяхна такава, така ще видите дати и суми на преводите за отпускане и връщане на заема и ще ви е по-лесно да намерите от къде не се равняват сумите.
До колкото проучих, комисионната на самоосигуряващото се лице трябва да го пусна с код 306, а комисионната на другото ФЛ ще е с код 3072 Посреднически усулги.
Единият договор е на самоосигуряващо се лице, другият не е. Комисионната е за продабжа да стоки.
Здравейте,
през 2023 има изплатени доходи на ФЛ по комисионен договор с какъв код ги подавате, 306 или 30714?

Благодаря.
Къде в системата на нап подавате справка по чл 73 ал.1. 
Нещо се обърках и няма намиране къде в услугите трябва да търся. За чл 73 ал 6 ясно но другата къде ? Благодаря ви

Приемане на Справка за изплатени доходи на физически лица №1253
Приемане на Справка за изплатени доходи на физически лица №1253
Ако управителят декларира пред КАТ шофьора, ел. фиш се отменя и нищо не минава през счетоводството на фирмата.Не е необходима и заповед.
Фирмата плаща глобите, не декларираме нищо пред КАТ. Не става въпрос да не се плащат. Фирмата и в двата случая ги плаща, но поема като разход определена годишна сума, над тази сума на шофьорите им се удържа от заплатата. Може би не съм се изразила правилно.
Здравейте, n_alex76, благодаря за отговора.
Относно шофьорите на колите, те са напълно ясни - всяка кола си има определен шофьор.
Въпросът ми е какви заповеди да изготвя и на какво основание.
Здравейте,
Как отчитате електронните фишове за глоби на шофьорите на служ.автомобили?
При нас,  шефът определя сума на година, която фирмата да поеме като разход/ която в края на годината влиза в увеличение на фин. резултат/, а над тази сума глобите да се удържат на шофьорите от заплатата.
Какви заповеди да се изготвят за годишната сума, която е за сметка на фирмата и за конкретните суми, удържани по заплати?
Здравейте,
Отхвърлена ми е декларация по чл.73 ал.1, тъй като "годината от подавания файл и избраната от Вас са различни- 2022-2021". Явно при подаването съм прикачила миналогодишния файл и имам 7дни за подаване на правилни данни
Въпросът ми е сега :
а/подавам редовни данни - код 0
б/подавам корекция с код 1
в/подавам корекция с код 8?
В Заповедта за тази удръжка кой чл. от КТ вписвате?
Удръжка за остатъчната стойност може да направите само, ако сте изплатили сума на работника за работно облекло- примерно за три години, а работника е напуснал след две години.
Та удържате за едната година.

Удръжка за остатъчната стойност може да направите само, ако сте изплатили сума на работника за работно облекло- примерно за три години, а работника е напуснал след две години.
Та удържате за едната година.

В Заповедта за тази удръжка кой чл. от КТ вписвате?
Благодаря, delphine!
Здравейте, детето ми завърши училище като на 06,06,2019 беше последния й изпит. Още не е получила дипломата си. Кога трябва да подадем декларация 7? Благодаря.
Здравейте, това че служителя е последните 3,5месеца  е в болнични и сега подава заявление за напускане /за предизвестието ще си използва полагаемата му се отпуска/ ще му попречи ли да вземе обезщетение за безработица след това? Тъй като по време на болничния има само здравна осигуровка, но е служител от 3г. Мисля, че отговаря на изискванията за получаване на обезщетения. Моля пишете пропускам ли нещо?