Има изпратени няколко е-мейла с молба за КИ, а даже не вдигат на телефоните на фирмата.

Веднага пуснах "Справка за декларираните продажби от регистрираните по ЗДДС лица за определен данъчен период"   - дано открия КИ.
Здравейте колеги!
Имам следния казус: Фирма е имала рекламация на материали и съответно връща материалите на съответния доставчик.
С фирмата доставчик възникват пререкания и след няколко месеца фирмата-доставчик възстановява парите по банков път, но така и НЕ изпраща кредитното известие.
Даже тази забава в изплащането на парите считам за умишлена, за да не се спази отразяването на кредитното известие в месеца на издаване.

Как да се процедира в такъв случай? По банков път е записано само номер на кредитно известие, но дали е реалният номер - няма доказателства!

Как да се постъпи ?
Моля за помощ!
Месечният необлагаем минимум за лице с телк над 50% на трудов договор при 4 часов работен ден дали е 660 лв.  или 330 лв. ?
Подала съм справка по чл. 73 ал. 6 с вкл.заплати и за м.12 ( въпреки че са изплатени през януари ).
Междувременно ФЛ вече е подало своята ГДД.
Ако коригирам справката по чл. 73 ал.6 ще се получи разминаване с ГДД на лицето.
Дали е възможно да оставя така справката с вкл.заплати за м.12 ? Дали се засича с декларация 6 в НАП ?
Здравейте,
Лице, което е осигурено на максималния осигурителен доход с ДУК във фирма А, става съдружник и управител във фирма В и С.
Чета в нои.бг : ( http://www.nssi.bg/benefits/insurance/995-danniosiglica     т.5)
"В сила от 01.01.2016 г. самоосигуряващите се лица, упражняващи трудова дейност и избрали да се осигуряват само за инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт, в случай, че са осигурени на основание чл. 4, ал. 1 от КСО за пълен месец върху максималния месечен размер на осигурителния доход също не подават данни с декларация образец № 1."
Значи: Подавам Декларация за регистриране на самоосигуряващо се лице за фирмите В и С и отбелязвам осигуряване за „инвалидност поради общо заболяване за старост и за смърт“ и не подавам никакви месечни Д1.
Може би само ГДД следващата година.
Правилно ли разсъждавам ?